Egyéb rendezvények

Tájékoztató a gyermekgyógyászat és határterületeinek hazai és külföldi konferenciáiról, továbbképzésiről, rendezvényeiről.

Magyar Gyermekorvosok Társasága 2018. évi Nagygyűlése
Egyéb rendezvények 2018.08.06.

2018. szeptember 20-22-én rendezik meg az MGYT 2018. évi Nagygyűlését Debrecenben a Kölcsey Központban. Az esemény mottója: Mesterek és tanítványok. Arányi Lajos professzor úr szavaira gondolva, miszerint hivatásunk egyik fontos eleme, hogy magunknál különb tanítványokat neveljünk és ennek tiszta szívből tudjunk örülni.


Háziorvosok Online Szervezetének I. Országos Konferenciája - Kecskemét, 2018. október 5-6.
Egyéb rendezvények 2018.06.13.

2018. október 5-6.-án rendezi meg a Háziorvosok Online Szervezete I. Országos Konferenciáját, amelynek a kecskeméti Granada Konferencia és Wellness Hotel ad otthont. Kedvezményes jelentkezési idő: 2018. szeptember 6.


Magyar Gyermeknephrológiai Egyesület ​2018. évi Kongresszus és Továbbképzés
Egyéb rendezvények 2018.05.16.

A Pécsett 2018. október 12-13. között megrendezésre kerülő konferenciával egybekötött gyermekgyógyászati továbbképzésre a szervezők várják a szakemberek jelentkezését. A két napos szakmai eseményen a képalkotó diagnosztikai, gyermek urológiai/sebészeti, gyermekkori hypertoniák témakörökben neves szakemberek tartanak előadásokat, illetve eset-megbeszélésekre is lehetőség nyílik Prof. Dr. Szabó Attila és munkatársai részvételével.


Gyermek- és ifjúságpszichiátriai továbbképzés
Egyéb rendezvények 2018.08.08.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szervezésben 24 helyszínen indul félnapos, 10 pontot érő minősített, térítésmentes továbbképzés „Gyermekpszichiátriai kérdések és lelki egészségkockázatok – mit tehetünk háziorvosként?” címmel. A képzésekre 2018. július 1. és november 30. között kerül sor. A leggyakoribb gyermekpszichiátriai kórképek mellett a képzés során bemutatott Képességek és Nehézségek Kérdőív (SDQ) egy hazánkban validált és ingyenesen elérhető, szűrésre bizonyítottan alkalmas kérdőív, amely segíthet a gyermek- és serdülőkori mentális problémák korai észlelésében és azonosításában. A továbbképzésekre folyamatosan, de legkésőbb az adott továbbképzési csoport kezdetét megelőzően 30 nappal, a mellékelt jelentkezési lap kitöltött, aláírt és szkennelt példányának megküldésével lehet jelentkezni.


Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
XXIV. Őszi Konferencia - Backstage - A színfalak mögött
2018. november 23-24.

XXIV. Őszi Konferencia - Backstage - A színfalak mögött
Hotel Benczúr

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program