Egyéb rendezvények

Tájékoztató a gyermekgyógyászat és határterületeinek hazai és külföldi konferenciáiról, továbbképzésiről, rendezvényeiről.

Meghívó - Bókay Akadémia 19. rész - 2023.10.05 - A háló
Egyéb rendezvények 2023.10.03.

Szeretettel hívjuk a házi gyermekorvos kollégákat a Bókay Akadémia XIX. részére, melyet 2023. október 5-én 16 órától A HÁLÓ címmel rendezünk a Gyermekgyógyászati Klinika Bókay utca 54. I. emeleti tantermében és online (https://semmelweis.zoom.us/j/96278451498 ; Meeting ID: 962 784 51498)

Program:

: https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=84647&tableid=0&retcode=tanflist
Ha kedd, akkor Tűzoltó utca...!" - Új kihívások és lehetőségek a gyermekorvosi gyakorlatban - 23.10.03.
Egyéb rendezvények 2023.10.03.

Kedves Kolléga!

A Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának "Ha kedd, akkor Tűzoltó utca...!" elnevezésű rendezvénye 2022. októberétől OFTEX által akkreditált eseményként kerül megrendezésre!
A rendezvénysorozat eseményeire a megszokott módon, havi rendszerességgel, kedd délutánonként, a gyermekorvos kollégák számára érdekes és hasznos témákat körüljárva, klinikánk Tantermében kerül sor.


https://semmelweis.hu/tuzoltoklinika/akkreditalt-rendezvenyeink/ha-kedd-akkor-tuzolto-utca/
HOGYI - Kora gyermekkori evészavarok továbbképzés - 2023.10. 27-28.
Egyéb rendezvények 2023.09.10.

Az evés központi jelentőségű kérdés a kora gyermekkori testi-lelki egészség és fejlődés szempontjából.

A kisgyermekek étkezésével kapcsolatosan gyakran merül fel probléma, mely lehet egy könnyen, beavatkozás nélkül megoldódó átmeneti táplálási nehézség, de felléphetnek klinikai jelentőségű zavarok is. Kora gyermekkorban az étkezés naponta legalább öt alkalommal ismétlődik, és számos tényező befolyásolhatja a kisgyermek evésmagatartását, az elfogadott étel mennyiségét és a szülői véleményt az adott evésről. A kora gyermekkori evészavarok tüneteivel a szülők elsősorban az egészségügyi ellátást keresik fel, mely esetekben sokszor nem igazolódik orvosi ok a háttérben. 

www.heimpalkorhaz.hu
Meghívó - „A fájdalom tudománya” című kurzusra - 2023. október
Egyéb rendezvények 2023.08.03.

Meghívó a 2023/24-es oktatási év ŐSZI és TAVASZI félévében, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika és a SE Magatartástudományi Intézet szervezésében megrendezendő „A FÁJDALOM TUDOMÁNYA” című kurzusra

Helyszín: SE Neurológiai Klinika Tanterme, 1083 Budapest, Balassa utca 6.

Akkreditáció: Csecsemő és gyerekgyógyászat, Neurológia, Pszichiátria, Pszichoterápia

Elérhető kreditek: OFTEX – 28 kreditpont, Doktori Iskola – 1-1 kreditpont.

A képzés ingyenes

Regisztráció és Program az OFTEX-en!


KandH jövő gyógyítói díj
Egyéb rendezvények 2023.08.03.

A KandH a magyar gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként 20 éve segíti a kórházak, rendelőintézetek, mentőállomások, gyermekháziorvosi rendelők és védőnők műszerparkjának korszerűsítését.

A program 20 éves jubileuma alkalmából idén nemcsak innovatív műszerekkel támogatjuk a gyermekek gyógyítását, hanem a KandH jövő gyógyítói díjjal elismerjük az elhivatott, 40 év alatti, Magyarországon gyermekek orvosi ellátására vonatkozó szakképzésben részt vevő vagy már szakvizsgával rendelkező, Magyarországon praktizáló orvosokat is. A pályázaton a közfinanszírozott, állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekben és gyermekeket ellátó háziorvosi praxisokban praktizáló vagy gyakorlatukat teljesítő orvosok vehetnek részt.

https://www.khgyogyvarazs.hu/jovo-gyogyitoi-dij
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet - Biztos pont a változó világban
2023. május 4-7.

2023. május 4-7. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció