Egyéb rendezvények

Tájékoztató a gyermekgyógyászat és határterületeinek hazai és külföldi konferenciáiról, továbbképzésiről, rendezvényeiről.

Lelki Egészség a Perinatális Időszaktól a Koragyermekkorig – Prevenció és Klinikai Gyakorlat - 2018. május 8-11.
Egyéb rendezvények 2018.11.27.

A gyermekek és az őket gondozó család egészséges testi és lelki fejlődésének támogatása a ma befektetése a holnap társadalmába, a jövő társadalmi és gazdasági fejlődésének záloga.


II. Posztgraduális Gyermek-gasztroenterológiai Tanfolyam - 2019. január 25-26. - Kecskemét
Egyéb rendezvények 2018.11.27.

A Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság szervezésében 2019. január 25-26-án kerül megrendezésre Kecskeméten az öt éves posztgraduális gyermek-gasztroenterológiai továbbképzés sorozat következő rendezvénye.


Fejezetek az újszülöttkori idegrendszeri kórképekből - 2018. december 7. - SE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Egyéb rendezvények 2018.11.27.

Továbbképző tanfolyam neonatológus szakorvosoknak és szakorvosjelölteknek, gyermekorvosoknak, gyermekneurológusoknak és a társszakmák képviselőinek. Helyszín: Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Baross utcai részleg - Tanterem (1088 Budapest, Baross u. 27.)


Gyermek- és ifjúságpszichiátriai továbbképzés
Egyéb rendezvények 2018.08.08.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szervezésben 24 helyszínen indul félnapos, 10 pontot érő minősített, térítésmentes továbbképzés „Gyermekpszichiátriai kérdések és lelki egészségkockázatok – mit tehetünk háziorvosként?” címmel. A képzésekre 2018. július 1. és november 30. között kerül sor. A leggyakoribb gyermekpszichiátriai kórképek mellett a képzés során bemutatott Képességek és Nehézségek Kérdőív (SDQ) egy hazánkban validált és ingyenesen elérhető, szűrésre bizonyítottan alkalmas kérdőív, amely segíthet a gyermek- és serdülőkori mentális problémák korai észlelésében és azonosításában. A továbbképzésekre folyamatosan, de legkésőbb az adott továbbképzési csoport kezdetét megelőzően 30 nappal, a mellékelt jelentkezési lap kitöltött, aláírt és szkennelt példányának megküldésével lehet jelentkezni.


Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet-21
2019. május 10-12.

Hotel Azúr, Siófok

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program