Egyéb rendezvények

Tájékoztató a gyermekgyógyászat és határterületeinek hazai és külföldi konferenciáiról, továbbképzésiről, rendezvényeiről.

EESZT felhasználói workshop - 2019. március 14.
Egyéb rendezvények 2019.02.04.

A negyedévente megrendezésre kerülő workshop-sorozat következő időpontja és helyszíne: Időpont: 2019. március 14. (csütörtök), 9:00-11:00 Helyszín: ÁEEK - 1125 Budapest, Diós árok 3.


Magyar Gyermekneurológiai Társaság 43. Kongresszusa - Lillafüred, 2019. április 04-06.
Egyéb rendezvények 2019.02.05.

A konferencián olyan témákról lesz szó, amelyek a gyermekek háziorvosait is jelentős mértékben érintik: 1. A fejfájás nagyon gyakori panasz a gyermekkorban, részletes anamnézisfelvétellel gyakran tisztázható az ok és nem szükségesek a kiegészítő vizsgálatok. Sokszor azonban nehéz - főleg a háziorvosi körzetben - egyedül dönteni a további vizsgálatok szükségességéről. Ebben kíván a konferencia segítséget nyújtani. 2. A másik, jelentős és széles körű érdeklődésre számot tartható téma a gyermekkori habilitáció/rehabilitáció. Kit, mikor, meddig, hogyan, hol, kivel szükséges habilitálni/rehabilitálni? A gyermekrehabilitációs szakma, a különböző módszerek vezető szakembereinek részvételével kívánjuk a lehetőségeket áttekinteni. Örömmel várják az érdeklődő házi gyermekorvos kollégákat a konferenciánkon. Részletek a www.gyermekideggyogyaszat.hu


X. A láb gyakori betegségei, mozgásszervi elváltozásai c. jubileumi konferencia és work-shop - 2019. március 10.
Egyéb rendezvények 2019.01.10.

Az Optima "A" Irodaházban (1138 Budapest, Váci út 189-191.) kerül megrendezésre a 8 kreditpontos Konferencia és Workshop, amelynek témái: - A láb vizsgálata, funkcionális anatómia, biomechanika. - A leggyakoribb ortopédiai és traumás elváltozások, hosszanti és haránt boltozatok, hallux valgus, kalapácsujj, lágyrész sérülések, törések. - Benőtt köröm és kezelése: műtéti? konzervatív? spange? - Cukorbetegek láb-betegségei. - A vitatott betétkérdés: kinek, mikor, melyiket? - A különböző gyártmányú és szerkesztésű cipők, divat? stb. Gyógypedikűr.


Gyermek- és ifjúságpszichiátriai témájú térítésmentes továbbképzés - A jelentkezési határidők meghosszabbítva!
Egyéb rendezvények 2019.01.02.

2018-ban összesen 17 csoportban kb. 175 résztvevő végezte el az ÁEEK által meghirdetett „Gyermekpszichiátriai kérdések és lelki egészségkockázatok – mit tehetünk háziorvosként?” című továbbképzést. 2019. I. félévében még 5 csoport szervezésére van lehetősége az ÁEEK-nak. A térítésmentes képzési program félnapos és 10 kreditpontot ér. A leggyakoribb gyermekpszichiátriai kórképek mellett a képzés során bemutatott Képességek és Nehézségek Kérdőív (SDQ) egy hazánkban validált és ingyenesen elérhető, szűrésre bizonyítottan alkalmas kérdőív, amely segíthet a gyermek- és serdülőkori mentális problémák korai észlelésében és azonosításában.


Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Küldöttgyűlés - Gyermek-alapellátási Akadémia
2019. február 23.

Küldöttgyűlés - Gyermekalapellátási Akadémia
Budapest, Hotel HéliaGyermek-gasztroenterológia az alapellátásban - Debrecen
2019. március 23.

Gyermek-gasztroenterológia az alapellátásban továbbképző szeminárium és workshop

ÁSZ Rendezvényház DEBRECEN

Kávészünet-21
2019. május 10-12.

Hotel Azúr, Siófok

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program