Miért érdemes részt venni a HGYE november 23-24-i Őszi Konferenciáján? - Nézze meg és jelentkezzen!

Hí­rek 2018.09.06.
Miért érdemes részt venni a HGYE november 23-24-i Őszi Konferenciáján? - Nézze meg és jelentkezzen!


A HGYE november végén rendezi meg XXIV. Őszi Konferenciáját a Hotel Benczúrban, amelyen idén két területet állítanak a konferencia fókuszába a szervezők:

1. Szakmapolitikai témáinknak jelentős aktualitást adnak az egészségügyi irányítás idén megfogalmazott célkitűzései és a gyermekek egészségére irányuló figyelem.

2. Szakmai munkánk kapcsán pedig nagyobb figyelmet kívánunk szentelni az egészséges tanácsadás témájának, mélyebb, sokoldalúbb megvilágítással hozzájárulni e sokrétű tevékenységünk megújulásához. Ehhez a konferencia a kompetens előadókkal, az interaktivitás atmoszférájával, a jó gyakorlatok kicserélésének kiemelkedő fórumaként is remek terepet nyújt.

Nagy várakozás

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az ősz folyamán elkészíti és a kormány elé terjeszti az „Egészséges gyermek – gazdag élet” gyermekprogram rövid és középtávú cselekvési tervét, amely leírja a gyermekellátás jövőbeli irányait.
A programban kiemelt szerepet szánnak a gyermek-alapellátásnak. Az egyesület vezetője tárgyalt az Államtitkárral a szakma fejlesztéséhez szükséges lépésekről, és folyamatosan egyeztetünk a cselekvési terv megalkotása során is.
A jövőbeli gyermekellátás nélkülözhetetlen része lesz a praxisközösségekben együtt dolgozó, meg-növekedett kompetenciával többlet tevékenységet végző házi gyermekorvos. A munka végzéséhez a megfelelő többlet finanszírozás mellett szükség lesz a megfelelő infrastruktúrára, az orvos munkáját segítő szakirányú végzettséggel rendelkező asszisztensekre, és a jövő házi gyermekorvosait megfelelően képezni tudó házi gyermekorvos tutorokra, akkreditált oktató praxisokra. A konferencián szeretnénk bemutatni a kollégáknak a már elfogadott elképzeléseket.

Egészséges Tanácsadás

A rendszeres egészséges tanácsadás a mindennapi betegellátás mellett a gyermekorvosi alapellátás alapvetően fontos feladatkörét képezi. A születéstől elkezdődő tanácsadások során az életkor szerint kötelező szűrővizsgálatok elvégzésére, a kötelező és a választható védőoltások beadására, valamint a gyermek egészséges fejlődésével, táplálásával, nevelésével kapcsolatos tanácsadásra kerül sor.

Az "egészséges tanácsadás" programunk elsődleges célja, hogy megismerjük egymás gyakorlatát, tapasztalatot cseréljünk és hazavihessünk jó példákat, amelyek segíthetnek abban, hogy ezt a fontos tanácsadói feladatunkat minél magasabb szinten láthassuk el.

A workshopokon kisebb csoportokban beszéljük meg az egyes részkérdéseket. Felkértünk néhány elismert szakembert, hogy vegyenek részt ebben a beszélgetésben, segítve a témafelelősöket a részkérdések kibontásában. Erőss Rebeka klinikai szakpszichológus, Dr. Gallai Mária gyermekpszichiáter, pszichoterapeuta, Dr. Gárdos László gyermek-gasztroenterológus, neonatológus és Prof. Dr. Mészner Zsófia gyermekinfektológus, vakcinológus aktív részvételükkel járulnak majd hozzá a csoportok eredményes munkájához. A szimpózium a workshopokon felmerült kérdések összefoglalásával zárul.

Kedvcsinálónak néhány cím a szimpózium tervezett témáiból:

- Az egészséges tanácsadás, mint különleges lehetőség a gyermek-alapellátásban: több szintű prevenciós tevékenység és kapcsolatépítés.
- Az orvos és a család közötti szoros bizalmi kapcsolat és légkör erősítése. Szülő-gyermek-orvos kommunikációs háromszög.
- Normatív és nem-normatív krízisek a gyermek fejlődésében és a család életében.
- Az egészséges fejlődés ellenőrzése, a biológiai és szociális fejlődés menetének megítélése.
- A csecsemő és a kisgyermek egészséges táplálásának, növekedésének nyomon követése.
- A rendszeres orvosi szűrővizsgálatok elvégzése, szükség esetén szakvizsgálatok megszervezése, karmester szerep. Immunizáció, kötelező és ajánlott védőoltások beadása, ezzel kapcsolatos kommunikáció.

Minden kedves érdeklődő kollégát szeretettel várunk.

Bővebb információ és jelentkezés a rendezvények, konferenciáink menü alatt.

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Interaktív képzés gyakorló vakcina felhasználóknak - Győrben
2018. november 10.

Győr, Hotel Famulus
9027 Győr, Budai u. 7.
XXIV. Őszi Konferencia - Backstage - A színfalak mögött
2018. november 23-24.

Budapest, Hotel Benczúr
1068 Budapest, Benczúr utca 35.Kávészünet-21
2019. május 10-12.

Hotel Azúr, Siófok

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program