HGYE a BabaMama Expon - megelőzés

Hí­rek 2018.11.27.
HGYE a BabaMama Expon - megelőzés  2018. november 16-18. között a Papp László Budapest Sportarénában, a BabaMama Expon, először vett részt a Házi Gyermekorvosok Egyesülete.
A rendezvény szombati napján a HGYE elnöke Dr. Póta György, Lukasz Rebeka dietetikussal, a Kiskanál Kommandó alapítójával közösen tartott előadást a nagy színpadon, ahol többek között az allergiáról, elhízásról, cukorbetegségről, magas vérnyomásról, ezek megelőzéséről is szót ejtettek, amelyet látványos diasoron is követni lehetett. Az előadók felhívták a jelenlévő szülők figyelmét arra, ha nem figyelünk oda gyermekeink étkezésére, táplálására akár már várandósság alatt, de a születés pillanatától kezdve mindenképpen, gyermekeinknek a későbbi hónapokban, években számos egészségügyi nehézséggel, problémával kell majd szembe nézniük, amelyek egy kis szülői odafigyeléssel elkerülhetők lettek volna. Bízunk benne, hogy az előadással sikerült hozzájárulni ahhoz, hogy még tudatosabban figyeljünk oda saját magunk és gyermekeink egészséges életmódjának kialakítására.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció