Ha beindul az influenza, beindul az igazolás-gyártó üzem is a házi gyermekorvosoknál

Hí­rek 2018.12.28.
Nem telhet el úgy influenza-járvány, hogy a kisgyermekes szülők jelentős része ne jelenne meg legalább egyszer - gyermek nélkül - a házi gyermekorvosi rendelőben, hogy igazolást kérjen, amellyel azt bizonyítja, gyermeke egészséges és újra közösségbe mehet (bölcsődébe, óvodába, iskolába). A legtöbb ilyen esetben orvos nem is látja a gyermeket, csak telefonon konzultál a szülővel, azaz a szülő dönti el, hogy otthon tartja csemetéjét, majd azt is, hogy meggyógyult.
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete évek óta próbálkozik elfogadtatni javaslatát különböző fórumokon, hogy a tanév során a szülő által igazolható évi 3 napot emeljék fel akár 15 napra az intézmények. Ezt lehetne úgy, hogy a szülő egyszerre csak maximum 5 napot igazolhatna, tehát a 15 napot egy huzamban nem. A javaslat célja az, hogy a szülő dönthesse el, hogy gyermeke beteg, illetve gyógyult, hiszen ő a legkompetensebb személy abban, hogy gyermeke egészséges, vagy további orvosi kezelésre, ágynyugalomra van szüksége. Korábban megjelent írások a témában, amelyek a hírek menüpont alatt olvashatók: - Igazolások - Változást sürgetnek a gyermekorvosok - Megtört a jég! - Igazolás, igazolás 2018. decemberben megejelnt cikk a wmn.hu oldalon - Zimre Zsuzsa https://wmn.hu/ugy/49894-felesleges-igazolasok-kiadasa---a-gyerekorvos-egy-napja
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció