Ha beindul az influenza, beindul az igazolás-gyártó üzem is a házi gyermekorvosoknál

Hí­rek 2018.12.28.

Nem telhet el úgy influenza-járvány, hogy a kisgyermekes szülők jelentős része ne jelenne meg legalább egyszer - gyermek nélkül - a házi gyermekorvosi rendelőben, hogy igazolást kérjen, amellyel azt bizonyítja, gyermeke egészséges és újra közösségbe mehet (bölcsődébe, óvodába, iskolába). A legtöbb ilyen esetben orvos nem is látja a gyermeket, csak telefonon konzultál a szülővel, azaz a szülő dönti el, hogy otthon tartja csemetéjét, majd azt is, hogy meggyógyult.


A Házi Gyermekorvosok Egyesülete évek óta próbálkozik elfogadtatni javaslatát különböző fórumokon, hogy a tanév során a szülő által igazolható évi 3 napot emeljék fel akár 15 napra az intézmények. Ezt lehetne úgy, hogy a szülő egyszerre csak maximum 5 napot igazolhatna, tehát a 15 napot egy huzamban nem. A javaslat célja az, hogy a szülő dönthesse el, hogy gyermeke beteg, illetve gyógyult, hiszen ő a legkompetensebb személy abban, hogy gyermeke egészséges, vagy további orvosi kezelésre, ágynyugalomra van szüksége.

Korábban megjelent írások a témában, amelyek a hírek menüpont alatt olvashatók:

- Igazolások - Változást sürgetnek a gyermekorvosok
- Megtört a jég!
- Igazolás, igazolás


2018. decemberben megejelnt cikk a wmn.hu oldalon - Zimre Zsuzsa
https://wmn.hu/ugy/49894-felesleges-igazolasok-kiadasa---a-gyerekorvos-egy-napja

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Küldöttgyűlés
2020. március 21.

Küldöttgyűlés
2020. március 21.
Hotel HéliaKávészünet-22
2020. május 8-10

Kávészünet-22
Siófok, Hotel Azúr

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció