HGYE ajánlólevél - szülők által igazolható napok számának növeléséhez

Hí­rek 2019.02.20.
HGYE ajánlólevél - szülők által igazolható napok számának növeléséhezTisztelt Kolléganő, Kolléga! Az elmúlt években többször is foglalkoztunk az iskolai, óvodai igazolások kérdésével, azaz, hogy emelkedjen a szülők által igazolható napok száma. Több levélben is leírtuk érveinket, javaslatainkat az államtitkárságnak, kérve közbenjárásukat a kérdés megoldására. Az oktatási államtitkárság válasza ismert, amelyben elzárkóznak a kérdés elől, mondván nincs ilyen törvényi szabályozás, a szülő által igazolható napok számát helyben az iskolai házirendben kell szabályozni. Az országban több helyen - Pomáz, Tiszaújváros - történt pozitív változás az ügyben. Ezek tapasztalatai késztettek arra, hogy megfogalmazzunk egy javaslatot a szülők, iskolák-, óvodák vezetői felé.
Kérek minden az ügyért elkötelezett kollégát, a mellékletben lévő levelet nyomtassák ki, függesszék ki várótermeikben, hívják fel a szülők figyelmét, hogy olvassák el és tegyenek lépéseket a saját oktatási intézményük felé ez ügyben. Amennyiben lehetséges, az ajánlólevelet juttassák el a területükön lévő iskola, óvoda vezetőjéhez, hogy megismerhessék egyesületünk álláspontját. Tegyünk közösen azért, hogy változzon ez a mindennapi munkánkat megnehezítő helyzet! Dr. Póta György, elnök, HGYE
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet-22
2020. május 8-10

Kávészünet-22
Siófok, Hotel Azúr
ELHALASZTVA

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció