HGYE ajánlólevél - szülők által igazolható napok számának növeléséhez

Hí­rek 2019.02.20.
HGYE ajánlólevél - szülők által igazolható napok számának növeléséhezTisztelt Kolléganő, Kolléga! Az elmúlt években többször is foglalkoztunk az iskolai, óvodai igazolások kérdésével, azaz, hogy emelkedjen a szülők által igazolható napok száma. Több levélben is leírtuk érveinket, javaslatainkat az államtitkárságnak, kérve közbenjárásukat a kérdés megoldására. Az oktatási államtitkárság válasza ismert, amelyben elzárkóznak a kérdés elől, mondván nincs ilyen törvényi szabályozás, a szülő által igazolható napok számát helyben az iskolai házirendben kell szabályozni. Az országban több helyen - Pomáz, Tiszaújváros - történt pozitív változás az ügyben. Ezek tapasztalatai késztettek arra, hogy megfogalmazzunk egy javaslatot a szülők, iskolák-, óvodák vezetői felé.
Kérek minden az ügyért elkötelezett kollégát, a mellékletben lévő levelet nyomtassák ki, függesszék ki várótermeikben, hívják fel a szülők figyelmét, hogy olvassák el és tegyenek lépéseket a saját oktatási intézményük felé ez ügyben. Amennyiben lehetséges, az ajánlólevelet juttassák el a területükön lévő iskola, óvoda vezetőjéhez, hogy megismerhessék egyesületünk álláspontját. Tegyünk közösen azért, hogy változzon ez a mindennapi munkánkat megnehezítő helyzet! Dr. Póta György, elnök, HGYE
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció