A területi és kórházi ellátás együttműködése - esetmegbeszélő szekció az MGYT Nagygyűlésén

Egyéb rendezvények 2019.05.05.
A területi és kórházi ellátás együttműködése - esetmegbeszélő szekció az MGYT Nagygyűlésén 2019. október 3-5. között Egerben kerül megrendezésre a Magyar Gyermekorvosok Társasága 2019. évi Nagygyűlése, a Bethesda Gyermekkórház szervezésében. A kongresszus szervezői gyakorlatias, életszerű, a házi gyermekorvosokat és a klinikumban dolgozó kollégákat egyaránt érdeklő konferenciát szeretnének tartani. Ezért a nagygyűlés egyik fő témája a területi és kórházi ellátás együttműködése lesz, amelynek keretében egy közös esetmegbeszélő szekció is megrendezésre kerül.
A programban páros előadások fognak elhangzani egy-egy alapellátó gyermekorvos és egy kórházi orvos közös tolmácsolásában. Mi történt egy-egy akut esetben a területen és később a kórházban? Melyek egy krónikusan beteg gyermek gondozásának fontosabb kérdései a területen? Hogyan valósul meg az együttműködés az alapellátás és a szakellátás között? Ilyen, és hasonló, pozitív kicsengésű, de tanulságos témák kerülnek megtárgyalásra. Aki úgy érzi, hogy volna olyan esete, amelyet szívesen megosztana egy közös prezentációban, kérjük, mielőbb jelezze felénk e szándékát. A szervezők páros előadások bejelentését várják egy alapellátó gyermekorvos és egy kórházi orvos közös tolmácsolásában. Az előadások rövid összefoglalóját kérjük az akos.kovacs@gmail.com címre küldje. Az esetmegbeszélő szekció szervezői: Dr. Velkey György, Dr. Kovács Ákos A konferenciára történő kedvezményes regisztráció és az absztraktok beküldési határideje 2019. június 30. Részletes információ és jelentkezés az MGYT honlapján: http://www.gyermekorvostarsasag.hu
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció