A területi és kórházi ellátás együttműködése - esetmegbeszélő szekció az MGYT Nagygyűlésén

Egyéb rendezvények 2019.05.05.
A területi és kórházi ellátás együttműködése - esetmegbeszélő szekció az MGYT Nagygyűlésén

2019. október 3-5. között Egerben kerül megrendezésre a Magyar Gyermekorvosok Társasága 2019. évi Nagygyűlése, a Bethesda Gyermekkórház szervezésében. A kongresszus szervezői gyakorlatias, életszerű, a házi gyermekorvosokat és a klinikumban dolgozó kollégákat egyaránt érdeklő konferenciát szeretnének tartani. Ezért a nagygyűlés egyik fő témája a területi és kórházi ellátás együttműködése lesz, amelynek keretében egy közös esetmegbeszélő szekció is megrendezésre kerül.


A programban páros előadások fognak elhangzani egy-egy alapellátó gyermekorvos és egy kórházi orvos közös tolmácsolásában. Mi történt egy-egy akut esetben a területen és később a kórházban? Melyek egy krónikusan beteg gyermek gondozásának fontosabb kérdései a területen? Hogyan valósul meg az együttműködés az alapellátás és a szakellátás között? Ilyen, és hasonló, pozitív kicsengésű, de tanulságos témák kerülnek megtárgyalásra. Aki úgy érzi, hogy volna olyan esete, amelyet szívesen megosztana egy közös prezentációban, kérjük, mielőbb jelezze felénk e szándékát. A szervezők páros előadások bejelentését várják egy alapellátó gyermekorvos és egy kórházi orvos közös tolmácsolásában. Az előadások rövid összefoglalóját kérjük az akos.kovacs@gmail.com címre küldje. Az esetmegbeszélő szekció szervezői: Dr. Velkey György, Dr. Kovács Ákos

A konferenciára történő kedvezményes regisztráció és az absztraktok beküldési határideje 2019. június 30.

Részletes információ és jelentkezés az MGYT honlapján: http://www.gyermekorvostarsasag.hu

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Vakcina Akadémia 2019.
2019. június 7.

Danubius Hotel Helia Budapest
1113 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program