Bizalmat a Szülőnek, értelmet az orvosi igazolásnak!

Hí­rek 2019.05.16.
Az orvosi igazolások elleni küzdelem új fejezetéhez érkezett. A jogalkotók eddig a házirend módosításában látták a lehetőséget, azonban a tapasztalatok az mutatják, hogy nagyon kevés az az iskola, amely önszántából hajlandó a változtatásra. A megoldás az egységes szabályozás, azaz a 20/2012 EMMI rendelet módosítása lenne, amelyhez azonban szükség van a nyilvánosság erejére is. Ezért egy petíciót indítottunk, amelyet a szülők/pedagógusok/egészségügyi dolgozók és bárki, aki érintett és egyetért a tartalmával, aláírhat. Ezzel a döntéshozók felé jelezhető, hogy mekkora társadalmi igény van az új jogszabályra. Adjon a rendelet is bizalmat és megerősítést a szülőnek abban, hogy a kiskorú gyermekért a szülő felelős!
A petíció az alábbi linken írható alá, illetve a Facebookon "Bizalmat a Szülőnek, értelmet az orvosi igazolásnak" oldalon találhatók a részletek. Kérjük, hogy a fentiekről minél több szülő is értesüljön! https://www.peticiok.com/kuzdjunk_egyutt_az_iskolai_ovodai_bolcsodei_orvosi_igazolasok_eltorleseert_adjuk_vissza_a_kiskoru_gyermekert_valo_felelsseget_a_szulnek
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció