Bizalmat a Szülőnek, értelmet az orvosi igazolásnak!

Hí­rek 2019.05.16.
Az orvosi igazolások elleni küzdelem új fejezetéhez érkezett. A jogalkotók eddig a házirend módosításában látták a lehetőséget, azonban a tapasztalatok az mutatják, hogy nagyon kevés az az iskola, amely önszántából hajlandó a változtatásra. A megoldás az egységes szabályozás, azaz a 20/2012 EMMI rendelet módosítása lenne, amelyhez azonban szükség van a nyilvánosság erejére is. Ezért egy petíciót indítottunk, amelyet a szülők/pedagógusok/egészségügyi dolgozók és bárki, aki érintett és egyetért a tartalmával, aláírhat. Ezzel a döntéshozók felé jelezhető, hogy mekkora társadalmi igény van az új jogszabályra. Adjon a rendelet is bizalmat és megerősítést a szülőnek abban, hogy a kiskorú gyermekért a szülő felelős!
A petíció az alábbi linken írható alá, illetve a Facebookon "Bizalmat a Szülőnek, értelmet az orvosi igazolásnak" oldalon találhatók a részletek. Kérjük, hogy a fentiekről minél több szülő is értesüljön! https://www.peticiok.com/kuzdjunk_egyutt_az_iskolai_ovodai_bolcsodei_orvosi_igazolasok_eltorleseert_adjuk_vissza_a_kiskoru_gyermekert_valo_felelsseget_a_szulnek
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció