HGYE XXV. Őszi Konferencia - Őszi vetés - 2019. november 22-23.

Hí­rek 2019.09.14.
HGYE XXV. Őszi Konferencia - Őszi vetés - 2019. november 22-23.

November 22-23. az Őszi Konferencia időpontja! Negyed évszázad telt el az első szakmapolitikai konferencia megrendezése óta, és rendületlenül hisszük ma is, hogy ha aktívan munkálkodunk, a hazai gyermeknépesség javára, mint az őszi vetést követően learathatjuk a termést, formálhatjuk a hazai gyermek-alapellátás fejlődését. Ugyanakkor nagy örömünkre szolgált, hogy a huszonöt év történelme során a számos meghívott előadó, és kiemelkedő előadások mellett a konferencia mindvégig a személyes találkozások otthonául is szolgált.


Az alapellátási fejlesztések kiemelkedő területe a teammunka, a praxisközösség, a csoportpraxis kérdése. Péntek délután külföldi és hazai előadókkal, a tapasztalatok áttekintésével járjuk körül azt a kérdést, hogy mindez miben tud hozzájárulni a házi gyermekorvos szerepének megerősítéséhez. Foglalkozunk ugyanakkor a mindennapi munkánk során felmerülő problémákkal is, így lesz szó ismét az adatvédelemről.

A tavalyi évben a szakmapolitikai témakör kiegészült egy tudományos szakmai délelőttel. Számos pozitív visszajelzést követően úgy döntöttünk folytatjuk az idén is a megkezdett sorozatot, így a szombati nap mottója:

Evidenciák és kompetenciák. Jó gyakorlatok és buktatók.

Ismertetjük a HGYE korábbi online kérdőív eredményét, és ezekhez kapcsolódó szakmai háttér kapcsán frissen kidolgozott gyakorlati protokollokat vitatunk meg. Tervezett témáink között szerepelnek az obstruktív bronchitis, vírusfertőzéshez kapcsolódó zihálás, a védőoltásokhoz társuló fájdalom csillapítása és az alapellátó gyermekorvosok lehetőségei a szoptatás támogatásában.

Természetesen az idén is lesz “Házi Gyermekorvosok Egyesületének tiszteletbeli tagja” díjátadás, és szórakoztató esti program.

Jelentkezés és további részletek hamarosan!

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Gyermek-gasztroenterológia az alapellátásban - Miskolc
2019. november 9.

Gyermek-gasztroenterológia az alapellátásban - Miskolc
MVHR Egyesülés, Miskolc Baross Gábor utca 17.XXV. Őszi konferencia
2019. november 22-23.

HGYE - XXV. Őszi Konferencia

Danubius Hotel Hélia
1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network