HGYE XXV. Őszi Konferencia - Őszi vetés - 2019. november 22-23.

Hí­rek 2019.09.14.
HGYE XXV. Őszi Konferencia - Őszi vetés - 2019. november 22-23.November 22-23. az Őszi Konferencia időpontja! Negyed évszázad telt el az első szakmapolitikai konferencia megrendezése óta, és rendületlenül hisszük ma is, hogy ha aktívan munkálkodunk, a hazai gyermeknépesség javára, mint az őszi vetést követően learathatjuk a termést, formálhatjuk a hazai gyermek-alapellátás fejlődését. Ugyanakkor nagy örömünkre szolgált, hogy a huszonöt év történelme során a számos meghívott előadó, és kiemelkedő előadások mellett a konferencia mindvégig a személyes találkozások otthonául is szolgált.
Az alapellátási fejlesztések kiemelkedő területe a teammunka, a praxisközösség, a csoportpraxis kérdése. Péntek délután külföldi és hazai előadókkal, a tapasztalatok áttekintésével járjuk körül azt a kérdést, hogy mindez miben tud hozzájárulni a házi gyermekorvos szerepének megerősítéséhez. Foglalkozunk ugyanakkor a mindennapi munkánk során felmerülő problémákkal is, így lesz szó ismét az adatvédelemről. A tavalyi évben a szakmapolitikai témakör kiegészült egy tudományos szakmai délelőttel. Számos pozitív visszajelzést követően úgy döntöttünk folytatjuk az idén is a megkezdett sorozatot, így a szombati nap mottója: Evidenciák és kompetenciák. Jó gyakorlatok és buktatók. Ismertetjük a HGYE korábbi online kérdőív eredményét, és ezekhez kapcsolódó szakmai háttér kapcsán frissen kidolgozott gyakorlati protokollokat vitatunk meg. Tervezett témáink között szerepelnek az obstruktív bronchitis, vírusfertőzéshez kapcsolódó zihálás, a védőoltásokhoz társuló fájdalom csillapítása és az alapellátó gyermekorvosok lehetőségei a szoptatás támogatásában. Természetesen az idén is lesz “Házi Gyermekorvosok Egyesületének tiszteletbeli tagja” díjátadás, és szórakoztató esti program. Jelentkezés és további részletek hamarosan! Várunk mindenkit sok szeretettel!
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció