KórházSuli – a közösségnek és a tanulásnak gyógyító ereje van

Hí­rek 2019.10.07.
KórházSuli – a közösségnek és a tanulásnak gyógyító ereje vanPszichés vagy szomatikus betegsége miatt évente több ezer gyermek marad ki az iskolából, pedig nekik is alapvető érdekük és joguk, hogy a gyógyulás ideje alatt is állapotuknak és képességeiknek megfelelő pedagógiai ellátásban részesüljenek. Programunk hat éve alatt megtapasztaltuk, hogy a tanulás célokat és motivációt ad a gyógyuláshoz, megkönnyíti az iskolai visszatérést.
A KórházSuli egy olyan ingyenes program, ahol a beteg gyerekek mellé önkéntes fiatalok állnak. Képzett egyetemista segítőink skype-on vagy személyesen segítik a gyógyuló diákokat (általános és középiskolás korú), nagy hangsúlyt fektetve a játékos, élvezetes tanulásra. A folyamatos jelenlétükkel motiválni, lelkesíteni tudják a beteg gyerekeket, örömöt visznek a mindennapok monotonitásába, ami az egész család életére pozitív hatással van. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyógyulás utáni visszatérés megsegítésére, amihez igyekszünk együttműködni a beteg gyerek iskolájának pedagógusaival is. Amennyiben a páciensei között van olyan beteg gyermek, fiatal, aki tartósan otthon tartózkodik vagy óriási lemaradásai vannak, ajánlja neki a programot – http://korhazsuli.com/segitseget-kersz/
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció