KórházSuli – a közösségnek és a tanulásnak gyógyító ereje van

Hí­rek 2019.10.07.
KórházSuli – a közösségnek és a tanulásnak gyógyító ereje vanPszichés vagy szomatikus betegsége miatt évente több ezer gyermek marad ki az iskolából, pedig nekik is alapvető érdekük és joguk, hogy a gyógyulás ideje alatt is állapotuknak és képességeiknek megfelelő pedagógiai ellátásban részesüljenek. Programunk hat éve alatt megtapasztaltuk, hogy a tanulás célokat és motivációt ad a gyógyuláshoz, megkönnyíti az iskolai visszatérést.
A KórházSuli egy olyan ingyenes program, ahol a beteg gyerekek mellé önkéntes fiatalok állnak. Képzett egyetemista segítőink skype-on vagy személyesen segítik a gyógyuló diákokat (általános és középiskolás korú), nagy hangsúlyt fektetve a játékos, élvezetes tanulásra. A folyamatos jelenlétükkel motiválni, lelkesíteni tudják a beteg gyerekeket, örömöt visznek a mindennapok monotonitásába, ami az egész család életére pozitív hatással van. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyógyulás utáni visszatérés megsegítésére, amihez igyekszünk együttműködni a beteg gyerek iskolájának pedagógusaival is. Amennyiben a páciensei között van olyan beteg gyermek, fiatal, aki tartósan otthon tartózkodik vagy óriási lemaradásai vannak, ajánlja neki a programot – http://korhazsuli.com/segitseget-kersz/
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció