Gyermekorvosi alapellátás szervezésének általános szempontjai koronavírus-járvány idején

Hí­rek 2020.03.16.

A Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága készített egy ajánlást a gyermekorvosi alapellátás szervezésére, amelynek célja:

  • Minimálisra csökkenteni annak az esélyét, hogy a koronavírus fertőzés a gyermekorvosi ellátás során (rendelőn belül és azon kívül) jöjjön létre.
  • A betegellátás során a lehető leghamarabb - még a rendelőben történő megjelenés előtt - kiszűrni a lehetséges koronavírus fertőzötteket, illetve kontaktokat, azokat mielőbb a megfelelő ellátóhelyre irányítani.
  • Minimálisra csökkenteni az egészségügyi személyzet koronavírussal történő fertőződésének lehetőségét, különös tekintettel a 60 évnél idősebb dolgozókra.
  • Biztosítani a halaszthatatlanul szükséges gyermekorvosi alapellátási tevékenység folyamatosságát
A teljes anyag a csatolmányban olvasható, tölthető le és használható fel a munka során segédletként.

Ezen információk a mai napon rendelkezésre álló ismeretek alapján készültek, amelyek később bármikor változhatnak!

IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció