Gyermekorvosi alapellátás szervezésének általános szempontjai koronavírus-járvány idején

Hí­rek 2020.03.16.

A Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága készített egy ajánlást a gyermekorvosi alapellátás szervezésére, amelynek célja:

  • Minimálisra csökkenteni annak az esélyét, hogy a koronavírus fertőzés a gyermekorvosi ellátás során (rendelőn belül és azon kívül) jöjjön létre.
  • A betegellátás során a lehető leghamarabb - még a rendelőben történő megjelenés előtt - kiszűrni a lehetséges koronavírus fertőzötteket, illetve kontaktokat, azokat mielőbb a megfelelő ellátóhelyre irányítani.
  • Minimálisra csökkenteni az egészségügyi személyzet koronavírussal történő fertőződésének lehetőségét, különös tekintettel a 60 évnél idősebb dolgozókra.
  • Biztosítani a halaszthatatlanul szükséges gyermekorvosi alapellátási tevékenység folyamatosságát
A teljes anyag a csatolmányban olvasható, tölthető le és használható fel a munka során segédletként.

Ezen információk a mai napon rendelkezésre álló ismeretek alapján készültek, amelyek később bármikor változhatnak!

IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció