Szüksége van helyettesítő kollégára a védőoltások beadására?

Hí­rek 2020.04.14.
Az elmúlt napokban, hetekben egyre inkább nyilvánvalóvá vált a Házi Gyermekorvosok Egyesülete számára, hogy azokban a praxisokban, ahol a házi gyermekorvos életkora vagy egészségi állapota miatt nem tud részt venni a közvetlen (kontakt) betegellátásban, gondot okoz a kötelező és válaszható oltások beadása a gyermekeknek. Azonban fontosnak tartjuk, hogy a kialakult koronavírus-járvány idején is − a lehetőségekhez mérten − fenntartsuk a korábban kialakított és működtetett védőoltási rendszert, hogy a későbbiekben ne okozzon egészségügyi problémákat az oltások késői beadása, esetleges teljes elmaradása a gyermekeknél.

A fenti ok miatt az egyesület szeretné felmérni, hogy az országban mely területeken/körzetekben/praxisokban jelent gondot a védőoltások beadása. Hol vannak olyan praxisok, ahol nem sikerült, vagy csak alkalmi/átmeneti (nem a járványhelyzet teljes időtartamát lefedő) megoldást sikerült találni az oltások beadására. Melyek azok a praxisok, amelyekben külsős segítségre lenne szükség, de eddig nem találtak helyettesítő kollégát erre a feladatra.
Kérdőívünk célja, hogy az eredmények felhasználásával a HGYE javaslatot tudjon tenni a helyzet feloldását segítő, átmeneti rendszer kialakítására, illetve segíthessen ennek megszervezésében. 

Ezúton kérjük, hogy 2020. április 17-ig töltse ki az alábbi igényfelmérő lapot, akkor is, ha nem okoz gondot az oltás beadása területén, hogy minél pontosabb eredményhez jussunk és mielőbb ki tudjuk alakítani azt a rendszert, amely minden kolléga és gyermek számára segítség lehet!

Igényfelmérő: https://forms.gle/MXxKUrLmYgZgcW5Y9

Amennyiben tud olyan házi gyermekorvos kollégáról az ismerősei között, akit a fenti probléma érint, kérjük, továbbítsa részére ezt a Hírlevelet, vagy az igényfelmérő lap linkjét, hogy ő is ki tudja tölteni. 

Munkáját, együttműködését előre is köszönjük!

a HGYE vezetősége

https://forms.gle/MXxKUrLmYgZgcW5Y9
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció