Szüksége van helyettesítő kollégára a védőoltások beadására?

Hí­rek 2020.04.14.
Az elmúlt napokban, hetekben egyre inkább nyilvánvalóvá vált a Házi Gyermekorvosok Egyesülete számára, hogy azokban a praxisokban, ahol a házi gyermekorvos életkora vagy egészségi állapota miatt nem tud részt venni a közvetlen (kontakt) betegellátásban, gondot okoz a kötelező és válaszható oltások beadása a gyermekeknek. Azonban fontosnak tartjuk, hogy a kialakult koronavírus-járvány idején is − a lehetőségekhez mérten − fenntartsuk a korábban kialakított és működtetett védőoltási rendszert, hogy a későbbiekben ne okozzon egészségügyi problémákat az oltások késői beadása, esetleges teljes elmaradása a gyermekeknél.

A fenti ok miatt az egyesület szeretné felmérni, hogy az országban mely területeken/körzetekben/praxisokban jelent gondot a védőoltások beadása. Hol vannak olyan praxisok, ahol nem sikerült, vagy csak alkalmi/átmeneti (nem a járványhelyzet teljes időtartamát lefedő) megoldást sikerült találni az oltások beadására. Melyek azok a praxisok, amelyekben külsős segítségre lenne szükség, de eddig nem találtak helyettesítő kollégát erre a feladatra.
Kérdőívünk célja, hogy az eredmények felhasználásával a HGYE javaslatot tudjon tenni a helyzet feloldását segítő, átmeneti rendszer kialakítására, illetve segíthessen ennek megszervezésében. 

Ezúton kérjük, hogy 2020. április 17-ig töltse ki az alábbi igényfelmérő lapot, akkor is, ha nem okoz gondot az oltás beadása területén, hogy minél pontosabb eredményhez jussunk és mielőbb ki tudjuk alakítani azt a rendszert, amely minden kolléga és gyermek számára segítség lehet!

Igényfelmérő: https://forms.gle/MXxKUrLmYgZgcW5Y9

Amennyiben tud olyan házi gyermekorvos kollégáról az ismerősei között, akit a fenti probléma érint, kérjük, továbbítsa részére ezt a Hírlevelet, vagy az igényfelmérő lap linkjét, hogy ő is ki tudja tölteni. 

Munkáját, együttműködését előre is köszönjük!

a HGYE vezetősége

https://forms.gle/MXxKUrLmYgZgcW5Y9
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció