Április 15-től újra munkába állhatnak a 65 év feletti egészségügyi dolgozók

Hí­rek 2020.04.22.
A miniszter által 2020. március 16.-án megküldött utasítást április 15-én az alábbiakkal egészítette ki: Azon egészségügyi ellátó intézmények esetében, ahol a működéshez elengedhetetlenül szükséges, és a feladatuk ellátása sem átszervezéssel, sem más egyéb módon nem biztosítható, valamint ahol a megfelelő betegellátáshoz szükséges, a 65 év feletti dolgozók saját döntésük és felelősségük alapján vállalhatják a betegellátást a járványügyi rendelkezések maradéktalan és fokozott betartása mellett. Azonban semmilyen hátrány nem érheti azon dolgozókat, akik nem vállalnak saját döntésük alapján ilyen feladatokat.

Javasoljuk, hogy a fentiek ismeretében a 65 év feletti kollégák gondolják át, hogy részt kívánnak-e venni a betegellátásban, valamint a védőoltások beadásában.

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció