Április 15-től újra munkába állhatnak a 65 év feletti egészségügyi dolgozók

Hí­rek 2020.04.22.
A miniszter által 2020. március 16-án megküldött utasítást április 15-én az alábbiakkal egészítette ki: Azon egészségügyi ellátó intézmények esetében, ahol a működéshez elengedhetetlenül szükséges, és a feladatuk ellátása sem átszervezéssel, sem más egyéb módon nem biztosítható, valamint ahol a megfelelő betegellátáshoz szükséges, a 65 év feletti dolgozók saját döntésük és felelősségük alapján vállalhatják a betegellátást a járványügyi rendelkezések maradéktalan és fokozott betartása mellett. Azonban semmilyen hátrány nem érheti azon dolgozókat, akik nem vállalnak saját döntésük alapján ilyen feladatokat.

Javasoljuk, hogy a fentiek ismeretében a 65 év feletti kollégák gondolják át, hogy részt kívánnak-e venni a betegellátásban, valamint a védőoltások beadásában.

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció