HGYE állásfoglalása - Igazolások

Hí­rek 2020.05.31.
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete elkészítette ajánlását a tagok részére az igazolásokkal kapcsolatosan, amelyben részletesen megfogalmazásra és leírásra került, hogy a házi gyermekorvosok mikor kötelesek és mikor nem kötelesek igazolást kiállítani. A HGYE javasolja, hogy az állásfoglalásban feltüntetett igazolás-mintákat használják a házi gyermekorvosok munkájuk során. 
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete másik négy társszervvel (Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága, Magyar Gyermekorvosok Társasága, Magyar Orvosi Kamara, Magyar Gyermekorvosok
Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete közös Házi Gyermekorvosi Szekciója, Háziorvosok Online Szervezete) közös állásfoglalásban leszögezte, hogy az orvosi igazolások jelenlegi jogszabályi rendelkezéseivel nem ért egyet. A társaságok a jogalkotó felé a változtatási igényüket benyújtották és megkezdődtek a tárgyalások.

A HGYE "Orvosi igazolások a COVID-19 járvány után" állásfoglalása az alábbi PDF-re kattintva olvasható el.
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció