HGYE állásfoglalása - Igazolások

Hí­rek 2020.05.31.
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete elkészítette ajánlását a tagok részére az igazolásokkal kapcsolatosan, amelyben részletesen megfogalmazásra és leírásra került, hogy a házi gyermekorvosok mikor kötelesek és mikor nem kötelesek igazolást kiállítani. A HGYE javasolja, hogy az állásfoglalásban feltüntetett igazolás-mintákat használják a házi gyermekorvosok munkájuk során. 
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete másik négy társszervvel (Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága, Magyar Gyermekorvosok Társasága, Magyar Orvosi Kamara, Magyar Gyermekorvosok
Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete közös Házi Gyermekorvosi Szekciója, Háziorvosok Online Szervezete) közös állásfoglalásban leszögezte, hogy az orvosi igazolások jelenlegi jogszabályi rendelkezéseivel nem ért egyet. A társaságok a jogalkotó felé a változtatási igényüket benyújtották és megkezdődtek a tárgyalások.

A HGYE "Orvosi igazolások a COVID-19 járvány után" állásfoglalása az alábbi PDF-re kattintva olvasható el.
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció