Tájékoztató az EESZT infrastruktúrájának költözéséről

Hí­rek 2020.08.12.
Az EESZT költözésére 2020. augusztus 19. szerda 22.00 óra és 2020. augusztus 23. vasárnap éjfél között kerül sor.

A betegellátás menetét a költözés nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT-kapcsolat nélkül a korábban megszokott módon működnek. Az augusztus 19-23. között végzett egészségügyi ellátások dokumentációja utólagosan automatikusan kerül feltöltésre az EESZT-be.

Ezen időszak alatt az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek (az ágazati és a lakossági is) nem lesznek elérhetőek. Ez azt jelenti például, hogy nem lehet leletet, kórtörténetet lekérdezni, labor- és COVID19 teszteredményeket megtekinteni.

Az adatállomány-költözés  azonban nem befolyásolja a megszokott gyógyszerkiváltási folyamatokat, mivel a korábban felírt eRecepteket, vagy a sürgősségi ellátás során kinyomtatott papíralapú recepteket ez idő alatt is ki lehet váltani a nyitva tartó patikákban. (Sürgősségi ellátás során nem lehet ebben az időszakban eReceptet felírni. Ha az ügyeletes orvos úgy ítéli meg, hogy azonnal ki kell váltani egy gyógyszert, akkor hagyományos papíralapú receptet ír fel a páciensnek). A költözést követően, 2020. augusztus 24-től ismét, a korábban megszokottak szerint lesznek elérhetőek az EESZT szolgáltatásai.

A rendszer jól vizsgázott az elmúlt időszakban, a megnövekedett terhelést zökkenőmentesen kezelte. Ma már egy átlagos napon több mint 240 ezer egészségügyi ellátási dokumentum kerül fel az EESZT-be. Az egészségügyi felhő újabb szolgáltatásokkal fog bővülni, a fejlesztések azonban hatékonyabb informatikai hátteret igényelnek. Ennek a folyamatnak a részeként az EESZT infrastruktúrája is átköltözik a Kormányzati Adatközpontba a kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős NISZ Zrt. vezetésével. 

További kérdései esetén kérjük, keresse az EESZT Kontakt Center munkatársait a +36 1 920 1050-es telefonszámon vagy a helpdesk.eeszt@aeek.hu email címen.

Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció