Segédlet a közösségbe járó, krónikus betegségben szenvedő gyermekek járványügyi helyzetben türténő rizikóbesoroláshoz

Hí­rek 2020.09.08.
Az EMMI 2020.08.18-án a köznevelési intézményeknek megküldött járványügyi eljárásrend 8.1 pontja alapján:
“Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni.” 

A bekezdésben szereplő betegségcsoportok egyénenként és időben is változó, a koronavírus fertőzés szempontjából különböző súlyosságú rizikócsoportot képeznek. Az intézkedési terv konkrét pontjára vonatkozó hazai szakmai ajánlás, jogszabályi előírás hiányában a rendelkezésünkre álló nemzetközi tudományos adatok és hazai szakértők javaslatai alapján összeállítottunk egy ajánlást a gyermekeket az alapellátásban ellátó kollégák számára. Jelen segédlet nem helyettesíti a krónikus betegséggel élő gyermeket gondozó orvos javaslatát az iskolalátogatást illetően, illetve a hazai szakmai társaságok ajánlásait.
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció