Segédlet a közösségbe járó, krónikus betegségben szenvedő gyermekek járványügyi helyzetben türténő rizikóbesoroláshoz

Hí­rek 2020.09.08.
Az EMMI 2020.08.18-án a köznevelési intézményeknek megküldött járványügyi eljárásrend 8.1 pontja alapján:
“Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni.” 

A bekezdésben szereplő betegségcsoportok egyénenként és időben is változó, a koronavírus fertőzés szempontjából különböző súlyosságú rizikócsoportot képeznek. Az intézkedési terv konkrét pontjára vonatkozó hazai szakmai ajánlás, jogszabályi előírás hiányában a rendelkezésünkre álló nemzetközi tudományos adatok és hazai szakértők javaslatai alapján összeállítottunk egy ajánlást a gyermekeket az alapellátásban ellátó kollégák számára. Jelen segédlet nem helyettesíti a krónikus betegséggel élő gyermeket gondozó orvos javaslatát az iskolalátogatást illetően, illetve a hazai szakmai társaságok ajánlásait.
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció