NNK eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban

Hí­rek 2020.09.24.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. szeptember 21-én kiadatta a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatos eljárásrendet, amelyek a fertőző betegségek és járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.)  NM rendelet a bejelentendő fertőző betegségekkel kapcsolatos szabályokat tartalmazó 1. számú mellékletének struktúráját követi. Az egyes témakörök a gyakorlati alkalmazások érdekében külön mellékletekben kerülnek részletesebben kifejtésre.


A csatolmányban található:

  • az eljárásrend
  • a 2. számú melléklet "A járványügyi surveillance során alkalmazandó esetdefinícióról
  • a 8. számú melléklet "Iránymutatás COVID-19 fertőzöttekkel kapcsolatba került egészségügyi dolgozókra vonatkozó kockázatbecsléshez és járványügyi intézkedések támogatására 


IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
1PDF fájl 2
1PDF fájl 3
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció