Sürgető az orvosi igazolások rendszerének megváltoztatása, megoldást a szülői nyilatkozat bevezetése jelenti

Hí­rek 2020.09.24.
2020. szeptember 17-vel véglegesítésre került az a COVID-19 fertőzés miatti járványügyi veszélyhelyzet során életbe lépett jogszabály, amely a háziorvosok, házi gyermekorvosok részére lehetőséget biztosít a páciensek telemedicina keretei között történő ellátására.
Ez azt jelenti, hogy a járványügyi védekezés kapcsán előírás, hogy az orvosi vizsgálatot feltétlenül telefonos konzultáció előzze meg. Ennek során az orvos kötelessége megítélni, hogy a páciens tünetei alapján igényel-e személyes orvosi vizsgálatot. A rendeletnek köszönhetően akár a betegség teljes időtartama alatt az orvosnak lehetősége van a telemedicina útján történő állapotfigyelésre és gyógyításra. Mindezek alapján az orvosi igazolás kiadásának módja is változik, ugyanakkor annak szükségessége megkérdőjelezhető.

A csatolmányban olvasható az Országos Házi Gyermekorvosi Kollegiális Szakmai Vezetői Hálózat tájékoztató levele az intézményvezetők részére.

IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció