Elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológus

Hí­rek 2020.12.06.
Elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológusMély fájdalommal tudatjuk, hogy 2020. december 3-án hosszú, súlyos betegség után, életének 71. évében elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológus, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika nyugalmazott docense.
Kiváló orvos és EMBER volt! A kiválók közt is a legkiválóbb… 

Neki köszönheti az életét számtalan, gyógyíthatatlan májbetegséggel született gyermek. Ő indította el a ’90-es évek elején azt az együttműködést egy németországi klinikával, orvosokkal, amelynek köszönhetően a mai napig ott transzplantálják a csecsemőkorú gyógyíthatatlan májbeteg gyermekeket. Nem csak gyógyította a gyermekeket, hanem figyelemmel kísérte életüket, segítette a segítségre szorulókat. 2018-ban Szent Kozma és Damján díjban részesült. 

Emlékét kegyelettel őrizzük!

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció