Egy nehéz év karácsonyára

Hí­rek 2020.12.22.
Egy nehéz év karácsonyára
Közeledik az év vége, a számadás, a visszatekintés ideje, így mi is visszatekintünk az elmúlt hónapokra. 

A magyar házi gyermekorvosi rendszer évtizedek óta − a világon egyedülálló módon − alanyi jogon és térítésmentesen biztosítja minden gyermeknek a magas színvonalú gyermekgyógyász szakorvosi szintű alapellátást az ország legnagyobb részén. 

Az elmúlt hónapokban ránk, alapellátó gyermekorvosokra az egészségügy frontvonalában óriási teher hárul, hiszen a járványügyi veszélyhelyzet miatt nehezített körülmények között kell helytállnunk, mindennapi munkánk rövid idő alatt gyökeresen megváltozott, szinte napok alatt kellett átszerveznünk a rendeléseket. Zökkenőmentesen elindítottuk a telemedicinán keresztüli rendeléseket, megfelelve az újabb és újabb eljárásrendeknek. A személyes kontaktussal járó vizsgálatok számának − és ezzel a fertőzés kockázatának − lehetséges csökkentése érdekében sok helyen átszerveztük a kötelező védőoltások és egészséges tanácsadások megszokott rendjét. Így idén sem maradtak el a kötelező védőoltàsok, de a szezonális influenza és több más választható védőoltás beadásával jelentősen hozzájárulhattunk számos egyéb súlyos fertőző betegség terjedésének megakadályozásához is.
A védőoltási rendszer sikeres fenntartásával, a pandémia ideje alatt is megőriztük a hazai gyermek-alapellátás egyik legfontosabb vívmányát. 

A Házi Gyermekorvosok Egyesületében kollégáinkkal folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden időben a lehető legjobban megfeleljünk a változó igényeknek, annak érdekében, hogy ez a rendszer továbbra is hatékonyan működhessen, és a Magyarországon élő gyermekek az őket megillető legmagasabb szintű egészségügyi ellátásban részesülve, biztonságban növekedve válhassanak boldog és egészséges felnőtté. 
 
Megköszönve a gyermekekért végzett, egész éves elkötelezett közös munkát kollégáinknak, a szülőknek, a pedagógusoknak, és valamennyi szövetségesünknek, kívánunk jó egészséget, áldott, békés karácsonyt! 

Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció