Egy nehéz év karácsonyára

Hí­rek 2020.12.22.
Egy nehéz év karácsonyára
Közeledik az év vége, a számadás, a visszatekintés ideje, így mi is visszatekintünk az elmúlt hónapokra. 

A magyar házi gyermekorvosi rendszer évtizedek óta − a világon egyedülálló módon − alanyi jogon és térítésmentesen biztosítja minden gyermeknek a magas színvonalú gyermekgyógyász szakorvosi szintű alapellátást az ország legnagyobb részén. 

Az elmúlt hónapokban ránk, alapellátó gyermekorvosokra az egészségügy frontvonalában óriási teher hárul, hiszen a járványügyi veszélyhelyzet miatt nehezített körülmények között kell helytállnunk, mindennapi munkánk rövid idő alatt gyökeresen megváltozott, szinte napok alatt kellett átszerveznünk a rendeléseket. Zökkenőmentesen elindítottuk a telemedicinán keresztüli rendeléseket, megfelelve az újabb és újabb eljárásrendeknek. A személyes kontaktussal járó vizsgálatok számának − és ezzel a fertőzés kockázatának − lehetséges csökkentése érdekében sok helyen átszerveztük a kötelező védőoltások és egészséges tanácsadások megszokott rendjét. Így idén sem maradtak el a kötelező védőoltàsok, de a szezonális influenza és több más választható védőoltás beadásával jelentősen hozzájárulhattunk számos egyéb súlyos fertőző betegség terjedésének megakadályozásához is.
A védőoltási rendszer sikeres fenntartásával, a pandémia ideje alatt is megőriztük a hazai gyermek-alapellátás egyik legfontosabb vívmányát. 

A Házi Gyermekorvosok Egyesületében kollégáinkkal folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden időben a lehető legjobban megfeleljünk a változó igényeknek, annak érdekében, hogy ez a rendszer továbbra is hatékonyan működhessen, és a Magyarországon élő gyermekek az őket megillető legmagasabb szintű egészségügyi ellátásban részesülve, biztonságban növekedve válhassanak boldog és egészséges felnőtté. 
 
Megköszönve a gyermekekért végzett, egész éves elkötelezett közös munkát kollégáinknak, a szülőknek, a pedagógusoknak, és valamennyi szövetségesünknek, kívánunk jó egészséget, áldott, békés karácsonyt! 

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció