MIS-C Webinár 2021. április 13. (kedd), 15 óra

Egyéb rendezvények 2021.04.10.
MIS-C Webinár 2021. április 13. (kedd), 15 óra
Kedves Kollégák!

A 2020-as év késő-tavaszi hónapjaitól sorban érkező külföldi beszámolók után tavaly ősszel nálunk is megjelent a gyermekek COVID-fertőzéséhez asszociált sokszervi gyulladásos megbetegedése, a MIS-C. A fokozatosan növekvő esetszám megkövetelte, hogy a szindróma már itthon is tárgyalt klinikai vetülete mellett az alapellátási megközelítés is teret kapjon.

Az április 13. (kedd), 15.00 órára tervezett webinárunkra ezért minden - az alapellátást, sürgősségi-, belgyógyászati-, intenzívterápiás osztályos és a COVID tekintetében különösen kritikus utánkövetés szakambuláns  - ellátási szintet reprezentálva hívtunk meg hazai szaktekintélyeket, mutassák be a MIS-C-ről eddig megismerteket. Az ellátás ívét követő előadások után három tanulságos eset ismertetése következik, majd a regisztráció során gyűjtött kérdések kerekasztal-beszélgetés formájában történő megválaszolása zárja programunkat. 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni az alábbi linken van lehetőség: 

https://ementinplus.hu/course/view/mis-c-webinarium
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció