Tájékoztatás a 16-18 évesek COVID-19 oltásra történő regisztráció módjáról

Szülőknek 2021.04.15.
Jelentős előrelépés: a NNK oltási terv tájékoztatójának V. és VII pontjában olvasható, hogy az oltási tervben a 16-18 évesek COVID-19 oltása is szerepel, valamint az oltási regisztráció során nyilvántartásba veszik a 16-18 évesek oltakozási szándékát is.
Még nincs két hete, amikor először jelezte egy házi gyermekorvos kolléga, hogy 18. évét betöltött, de még praxisába tartozó páciensét a területileg illetékes felnőtt ellátó kereste COVID-19 oltással kapcsolatban, aki a háziorvoshoz be nem jelentkezettekkel együtt az ő regisztrációját is megkapta. Az információ alapján megkerestük a NEAK, az OKFŐ és az EMMI illetékeseit is, kezdeményezve, hogy az oltó orvosok névsorába kerüljenek felvételre a házi gyermekorvosok is, mert ez esetben a 18+ éveseken túl, a fiatalabbak védőoltásának rendszerszintű, azaz házi gyermekorvosuk általi koordinációja is megoldható. Mindenhol pozitív választ kaptunk, és a kérdés most az Országos Oltási Munkacsoport előtt van. Várjuk a mielőbbi pozitív döntést. 

Kezdeményeztük továbbá, hogy az Országos oltási munkacsoportban vegyen részt házi gyermekorvos is, e-tekintetben is reméljük, hogy pozitív visszajelzést kapunk.https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mar-16-18-eves-fiatalokat-lehet-regisztralni-oltasra?fbclid=IwAR07_b2JIfdDsHnbXJYNoh3z2jvgFRReQgt2Ffadd99vfwgp_yB0Qyz6p5s
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció