OGYÉI közétkeztetési munkacsoprot felhívása

Hí­rek 2021.05.05.
Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai munkacsoportok (bölcsődei, óvodai-iskolai, gyermekkórházi, felnőttkórházi, szociális étkeztetés) felállításának előkészületeit kezdte meg. A cél, szakmai segítséget nyújtani a közétkeztetésben dolgozó munkatársak számára a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet betartásához, a közétkeztetés elfogadottságának növeléséhez, az egészséges táplálkozási ismeretek bővítéséhez és a diétás étkeztetés megvalósításához. További céljuk szakmai ismeretterjesztő anyagok, kiadványok összeállítása és közzététele.

A munkacsoportok meghatározott tematika mentén, havonta, online formában - különös tekintettel a koronavírus járványra, a szakmai társszervek együttműködésével kerül megvalósításra, 2021 tavaszától kezdődően.

Gyermekorvosoknak is lehetőséget biztosítanak a csatlakozásra. 
A munkacsoporttal kapcsolatos további információk, valamint a regisztrációs link az alábbi helyen érhetők el:

https://ogyei.gov.hu/kozetkeztetesi_munkacsoport
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció