Lehet regisztrálni a

Hí­rek 2021.11.04.
Kedves Kollégák!

Idén, november 20-án (szombat), 9:00-14:00 óra között, online kerül megrendezésre a HGYE XXVI. Őszi konferenciája, amelynek alcíme "Közösen a gyermekekért", amely sugallja, hogy idén is nagyon fontos témáknak ad helyet - hangsúlyosan foglalkozunk az elszigetelten dolgozó praxisok, és a társszakmák közös szakmai lehetőségeivel.

A sikeres Kávészünet Konferencia ismét bizonyította, hogy a személyes jelenlét semmivel sem pótolható. Azonban a november végére kiszámíthatatlan járványhelyzet és az egymás iránt érzett felelősség miatt mégis az online konferencia mellett döntöttünk. 
Így a szokásosnál rövidebben, de a legfontosabb, leginkább aktuális szakmapolitikai témákban, a legfrissebb információkat foglaljuk össze. 

Regisztrálni és jelentkezni IDE kattintva van lehetőség!

Előzetes tervek szerint  Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr köszönti a résztvevőket.  A rendezvény első részében a legforróbb szakmapolitikai kérdések kerülnek napirendre, mint például iskolaegészségügy, korai hazaadás, EESZT. Ezen témákhoz szakértő vendégeket hívtunk meg. Az Országos Kórházi Főigazgatóságtól Szabó Bálint informatikai főigazgató-helyettes az EESZT folyamatban lévő, és a gyermek alapellátást is érintő fejlesztéseit mutatja be. Híven a korábbi évek hagyományához, napirendre vesszük kollégáinktól érkezett, közérdekű szakmapolitikai kérdéseket is. Kérjük, küldjétek el kérdéseiteket, téma javaslataitokat!

A nap második részében szakmai kérdéseket és információkat gyűjtünk össze. A napi gyakorlat szemszögéből járjuk körbe  praxisközösségek szervezeti és szakmai kérdéseit, vendégünk Végvári Tamás OKFŐ alapellátási igazgatója, praxisközösségekben már több éve gyakorlatot szerzett kollégák, és társszervezetek képviselői.  Korábbi jó gyakorlatokat és a most elvégezhető feladatok szakmai tartalmát mutatjuk be egy terveink szerint mozgalmas, informatív program keretében. 
A szakmai blokk Mészner Zsófia professzor asszony védőoltásokkal kapcsolatos válaszaival, információival zárul.

Azokra a közérdekű kérdésekre, melyekre a fórum alatt esetleg nem lesz mód válaszolni, honlapunkon és hírlevélben megírjuk válaszunkat Várjuk előzetes kérdéseiteket valamennyi, napi működésünket érintő témában!

Regisztrációs díj: HGYE tagok számára 10.000 Ft, nem HGYE tagok számára 20.000 Ft. 


https://ementinplus.hu
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
A villám - Bókay Akadémia VIII.
2021. december 2.

2021. december 2-án kerül megrendezésre a Bókay Akadémia a Semmelweis Egyetem I. sz. Bókay Gyermekklinikájának továbbképzése.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció