Már az 5-12 év közti gyerekek is olthatók koronavírus ellen: ezt mondja a szakember a leggyakoribb aggályokra

Sajtófigyelés 2021.12.17.
Miután több ezer gyermeken tesztelték, majd mára már világszerte több millió 5 és 11 év közötti gyermek kapta meg a Pfizer koronavírus elleni vakcináját, december 8-án Magyarországon is megnyílt a regisztrációs lehetőség az oltásra. Arról már vannak tapasztalataink, hogy a felnőtteket milyen eséllyel védi meg a vakcina a fertőződéstől, a kórházba kerüléstől vagy a haláltól, ahogyan az elmúlt hónapok során az is nyilvánvalóvá vált, hogy a teljes vakcinációt követő négy-hat hónap után esetükben egy harmadik oltásra is szükség van. A gyerekek oltása kapcsán azonban még sokakban felmerülnek kérdések. Ezeket tette fel Kerekes Anna dr. Havasi Katalinnak, a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesülete elnökének.


https://wmn.hu/ugy/56543-mar-az-5-12-ev-kozti-gyerekek-is-olthatok-koronavirus-ellen-ezt-mondja-a-szakember-a-leggyakoribb-aggalyokra-?fbclid=IwAR0I3jRL23iSD8bTxVjZodHcJpvLXay4WdxBqzz-zDUEd4MFdznOr80jGYo
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
HGYE Őszi Konferencia - Megújuló lendülettel! Régi célok, új utak
2022. szeptember 8-10.

2022. szeptember 8-10. között kerül megrendezésre a HGYE Őszi konferenciája Tihanyban.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció