SE - A menekültek egészségügyi ellátásának kihívásai 2022. április-május

Egyéb rendezvények 2022.03.27.
SE - A menekültek egészségügyi ellátásának kihívásai 2022. április-május
2022. április 1-én a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája több előadásos programot szervez "A menekültek egészségügyi ellátásának kihívásai" címmel, amelyre várják a hézi gyermekorvosok jeletkezését is.




Kedves Kollégák!

Az elmúlt két év a Sars-Cov-2 (Covid-19) pandémia jegyében telt el. Még az 5. hullám végét éljük, de új kihívás vár a hazai egészségügyi rendszerre. Határinktól nem messze fegyveres harcok dúlnak, a polgári lakosság pedig életét féltve menekül. Orvosként, egészségügyi és egészségügyben dolgozóként, esküt tettünk az élet védelmére, a betegségek megelőzésére, az egészség megóvására és a betegségek elleni küzdelemre. Most új kihívásokkal kell szembe néznünk. Menekültek tíz- és százezrei érkeznek, köztük sok gyermek és beteg személy. Már az első napokban megtapasztaltuk, hogy eddigi ismereteink felfrissítésre szorulnak, hiszen nálunk ritkán előforduló betegségek ellátására is fel kell készülnünk. A beteg test gyógyítása mellett pedig kiemelten fontos, hogy otthonukat, hazájukat elhagyó személyekről, sokszor szétszakadt családokról van szó, amely a lélek gyógyítását is megköveteli. A feladat ellátáshoz, nekünk magunknak is felkészültnek kell lennünk.
A Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekklinikájának munkatársai és meghívott szakemberek, segítő módon és gyorsan kívánnak reagálni a kialakult helyzetre. Ezért is szervezzük meg „A menekültek egészségügyi ellátásának kihívásai” című tanfolyamunkat, amelyet a következő hetekben online elérhetővé teszünk az ementinplus.hu oldalon.
Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki várhatóan találkozni fog háborús területről érkezőkkel. Háziorvosoknak, házi-gyermekorvosoknak, gyermekorvosoknak, sürgősségi ellátást végző szakembereknek és mindenkinek, aki úgy érzi, hogy feladata lesz ezen a területen. Kérem, gondoljanak arra, hogy segíteni csak felkészülten tudunk bajba jutott embertársainkon. A tanfolyam díjának egy részét az Ukrajnából menekülő gyermekek megsegítésére ajánljuk fel, Önökkel közösen.

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Szabó Attila
igazgató
SE, I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika

https://ementinplus.hu/course/view/a-menekultek-egeszsegugyi-ellatasanak-kihivasai#eloadasok
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció