Digitális Kelengye

Hí­rek 2023.08.17.
Kedves Kollégák!

Az egészségügy digitális transzformációja és az adatok egységesítése folyamatban lévő európai léptékű feladat, aminek Magyarország is a része. Emiatt a digitalizáció az egészségügy vonatkozásában is, mint érzékelitek, felgyorsul. Az EESZT-ben elérhetőek az egészségügyi adatok, dokumentációk valamint megjelent az Egészségablak  applikáció, ami lehetővé teszi, hogy akár a mobiltelefon segítségével is megjeleníthesse a beteg az egészségügyi ellátás adatait. Egyik következő lépés az előjegyzések elektronikus felszínre való irányítása. Tervezett, hogy a betegek önállóan is foglalhatnak szakrendelésre időpontot, vagy ott módosíthatják a megkért időpontot- akár a mobilapplikáción keresztül akár az EESZT weboldalon keresztül, amennyiben van a gyermeküknek EESZT elérése. 

Sokat segíthetünk a betegeknek és magunknak is, ha azokra a lehetőségekre, amelyek már most is elérhetőek felhívjuk a figyelmüket. Ehhez készítettünk egy összefoglalót. Általános iránymutatásokat tartalmaz. Használjátok részben vagy egészében, módosítva a rendelő és a rendelés adataira, természetesen a kontakt adatokra és a reply idő adatokra- a leterheltségeteknek megfelelően. Különösen hívjátok fel a szülők figyelmét arra, hogy a gyermeknek akár újszülött kortól is lehet Ügyfélkapu-ja. 
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet - Biztos pont a változó világban
2023. május 4-7.

2023. május 4-7. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció