Szolidaritási nyilatkozat

Hí­rek 2015.05.25.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete hosszú évek óta küzd a gyermekek egységesen magas színvonalú ellátásáért. Két évtizede kitartóan képviseljük azt az álláspontot, hogy a gyermek-alapellátás korszerűsítését szolgáló fejlesztési koncepció kidolgozása és elfogadtatása nem tűr halasztást.


Nem véletlen, hogy ennek késlekedése miatt mára hiányszakmává vált a gyermekgyógyászat: ez a hivatás nem vonzó ma sem a fiatal orvosok, sem a szakasszisztensek körében. A gyermek-alapellátásban dolgozó orvosok átlagéletkora 60 év, az asszisztenseink ma is a minimálbért alig meghaladó fizetésért dolgoznak.

A reális igényeknek megfelelő szintű költségvetési támogatás, a stratégiai döntések elmaradása miatt az ágazat munkaerő-megtartó képessége elégtelen. Ennek nyomán a gyermekek szakszerű ellátása, a felnövekvő generációk egészsége is közvetlen veszélybe kerül. A betegek biztonságos gyógyítása és a jövő társadalmának egészsége egyaránt arra késztet bennünket, hogy szolidaritást vállaljunk e tarthatatlan helyzet javításáért küzdő társainkkal.

Dr. Póta György
elnök, HGYE

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Gyermek-gasztroenterológia az alapellátásban - Miskolc
2019. november 9.

Gyermek-gasztroenterológia az alapellátásban - Miskolc
MVHR Egyesülés, Miskolc Baross Gábor utca 17.XXV. Őszi konferencia - 2019.
2019. november 22-23.

HGYE - XXV. Őszi Konferencia

Danubius Hotel Hélia
1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network