BCG oltóanyag hiány

Hí­rek 2015.07.18.

Kedves Kolléga!

Az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól július 17-én kapott tájékoztatás szerint a BCG oltóanyag nemzetközi ellátási problémái miatt hazánkban sem biztosítható a folyamatos BCG oltásokhoz szükséges oltóanyag mennyiség.


Ennek következtében a szülészeti intézményekben átmenetileg nem lesz lehetőség a BCG oltások elvégzésére. Az elmaradt oltások pótlására későbbi, egyenlőre nem meghatározott időpontban kerül sor.

A tájékoztató felhívja a figyelmet arra, hogy az oltások átütemezése közvetlen járványveszélyt nem jelent, de fokozott figyelmet kell fordítani a tuberculosis secunder prevenciójára. Ez elsősorban várandós gondozást végző védőnők számára jelent plusz feladatot.

Az országos tisztifőorvos egyesületünk segítségét kéri levelének a házi gyermekorvos kollégákhoz történő eljuttatásában, és így naprakész tájékoztatásuk elősegítésében, amely kérésnek természetesen szívesen teszünk eleget.

HGYE

IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
1PDF fájl 2
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Gyermek-gasztroenterológia az alapellátásban - Miskolc
2019. november 9.

Gyermek-gasztroenterológia az alapellátásban - Miskolc
MVHR Egyesülés, Miskolc Baross Gábor utca 17.XXV. Őszi konferencia - 2019.
2019. november 22-23.

HGYE - XXV. Őszi Konferencia

Danubius Hotel Hélia
1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network