BCG oltóanyag hiány

Hí­rek 2015.07.18.
Kedves Kolléga! Az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól július 17-én kapott tájékoztatás szerint a BCG oltóanyag nemzetközi ellátási problémái miatt hazánkban sem biztosítható a folyamatos BCG oltásokhoz szükséges oltóanyag mennyiség.
Ennek következtében a szülészeti intézményekben átmenetileg nem lesz lehetőség a BCG oltások elvégzésére. Az elmaradt oltások pótlására későbbi, egyenlőre nem meghatározott időpontban kerül sor. A tájékoztató felhívja a figyelmet arra, hogy az oltások átütemezése közvetlen járványveszélyt nem jelent, de fokozott figyelmet kell fordítani a tuberculosis secunder prevenciójára. Ez elsősorban várandós gondozást végző védőnők számára jelent plusz feladatot. Az országos tisztifőorvos egyesületünk segítségét kéri levelének a házi gyermekorvos kollégákhoz történő eljuttatásában, és így naprakész tájékoztatásuk elősegítésében, amely kérésnek természetesen szívesen teszünk eleget. HGYE
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
1PDF fájl 2
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció