Szakmai állásfoglalás a 6-35 hónap közötti gyermekek influenza elleni oltásával kapcsolatban

Hí­rek 2018.01.04.
A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság Vakcinológiai Szekciójának és a Házi Gyermekorvosok Egyesületének szakmai állásfoglalása a 6-35 hónapos, egészséges gyermekek szezonális influenza elleni immunizálásához a Vaxigrip Tetra /Sanofi Pasteur/ - oltóanyaggal.
A szakmai ajánlás tartalma (részlet az állásfoglalásból) A védőoltások, ezen belül az ajánlott védőoltások alkalmazásával kapcsolatos döntés minden esetben az oltóorvos felelőssége, amelyet a szakma szabályai, a hatályos jogszabályok és az orvosi hivatás hippokratészi elvei alapján, minden esetben egyedi mérlegelést követően, a szülő/gondviselő beleegyezésével kell meghoznia. Az állásfoglalásban részletezett szakmai megfontolások alapján a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság Vakcinológiai Szekciója és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete Tudományos-szakmai Munkacsoportja egyértelműen támogatja a Vaxigrip Tetra alkalmazását 6-35 hónapos életkorban is, a 3 év felettiekével azonos indikációban. A javasolt dózis 0,5 ml, amely első alkalommal oltottaknak 4 héttel később ismétlendő. Budapest 2017. november 16. Mészner Zsófia dr. med habil, Kulcsár Andrea dr, a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság vezetőségi tagjai Kovács Ákos dr. a Házi Gyermekorvosok Egyesülete Tudományos-szakmai Munkacsoportjának vezetője
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció