Bemutatkozás

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete 1995-ben alakult az országban dolgozó mintegy 1600 házi gyermekorvos szakmai és érdekvédelmi szervezeteként. Eddigi sikeres munkánkat jelzi, hogy tagjaink száma mára meghaladja az 1300 főt. Véleményünkre rendszeresen igényt tart az egészségügyi kormányzat és képviseltetjük magunkat az alapellátás, valamint a gyermekgyógyászat irányító testületeiben.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága vezetőségünk egy tagját delegálta az Európai Gyermekgyógyászati Akadémia (EAP- European Academy of Paediatrics) vezető testületébe, részt veszünk az alapellátásban dolgozó házi gyermekorvosok (ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians) Végrehajtó Bizottságában.

Kollégáink igényeinek megfelelően évente 4 alkalommal adjuk ki “Hírvivő” című szakmai lapunkat, mely ingyenesen jut el a házi gyermekorvosokhoz. Kiadványunkban az alapellátásban dolgozó gyermekorvosokat érintő riportokat, információkat, állásfoglalásokat teszünk közzé. Hagyománnyá vált háromnapos „Kávészünet” nevű továbbképző konferenciánkon szakmai és tudományos, kétnapos őszi rendezvényünkön pedig szakmapolitikai kérdéseket vitatunk meg.

Tagjainkat e-mailen küldött „Apróhírekben” tájékoztatjuk a legfrissebb hírekről, eseményekről. Számukra ingyenes jogi tanácsadást biztosítunk, kedvezményes részvételi díjjal vehet részt az egyesület által szervezett konferenciákon.

Ha további részletek is érdeklik, olvassa el a HGYE vezetőségének éves munkájáról szóló beszámolóit:

Egyesületünk Alapszabálya

2007 / 2008 / 2009 évi beszámolók  .