XXII. évfolyam 3. szám - 2017 hírvivő

XXII. évfolyam 3. szám - 2017 Hírvivő


Tartalom:
Vendégünk volt Ónodi-Szűcs Zoltán - A megújuló alapellátás - EASAC-állásfoglalás a homeopátiával szemben - EESZT - Együtt az antibiotikumrezisztencia-krízis megfékezéséért - Orvos és védőnők, SBO és ügyelet: együtt vagy külön? Gyermek- sportorvosi licence? - Kerekasztal-megbeszélés a gyermekellátásról - Igazolás, igazolás, igazolás - Miért fontos a serdülők meningo-coccus elleni oltása? - A szepszis felismerése és területi ellátása - Újdonságok Medscape-ről - Csecsemőtáplálás-szimpózium - Tiltakozás - Hibát nem csak más követ el - Czinner Antal-díj - Influenza és védőoltás - Praxisok

Hogy van ez?

A nyáron, egyszer csak elfogyott a DTaP-vakcina. oké, mondtuk, ez előfordul. országos szállítási gondok, mint később kiderült. amikor rákérdeztünk. De hogyan fordulhat elő az, hogy az oltóorvosokat egyszerűen elfelejtik minderről előre tájé- koztatni? az információhiány, a szülői tájékoztatás elmaradása nemcsak a kötelező védőoltási rendszerbe vetett hitet, de a mi hitelességünket is fenyegeti.


Cikkek PDF formátumban
IdCímLetöltés
1A teljes újság letöltése
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció