Telemedicina

Telemedicinával kapcsolatos jogszabályok
Telemedicina 2021.07.02.

A csatolmányban található a telemedicinával kapcsolatos jogszabályok gyűjteménye.


Távkonzultáció - segédletek betegdokumentációhoz
Telemedicina 2021.06.23.

A praxisszoftverben vagy más ellátói dokumentációs rendszerben a személyes vizithez hasonló módon szükséges vezetni a dokumentációt, ehhez található a csatolmányban két segédlet (Mintaszövegek a betegdokumentációhoz és telefonos cheklist). 


Váróban kirakható tájékoztató: Hogyan használhatom a technológiát az egészségemért?
Telemedicina 2021.06.23.

A technológiai fejlődés lehetővé teszi, hogy betegként az egészségügyi adataimhoz hozzájussak az internet segítségével és az orvosommal is kapcsolatba tudjak lépni biztonságosan.
A csatolmányban található tájékoztató ebben segít.


Váróban kirakható tájékoztató: 9 fontos szabály, hogy hatékony legyen a távkonzultáció
Telemedicina 2021.06.23.

A szakmailag eredményes és hatékony távkonzultációhoz szükséges néhány előkészületet megtenni, ezért a csatolmányban megtalálhatók azok a legfontosabb teendők, amelyek betartásával, alkalmazásával szabályosan és eredményesen tudunk orvosi segítséget kapni telefonon keresztül.


Hasznos mobilalkalmazások orvosoknak
Telemedicina 2021.06.23.

Az alkalmazásba regisztrálni kell először, majd a regisztrációt követően arra alkalmas az applikáció, hogyha egy eszméletlen vagy rosszullévő beteghez kap riasztást az OMSZ, akkor az OMSZ aktiválja a hívórendszert és a beteghez elérhető közelségben lévő telefonokra riasztást ad: segítséget kértek a közelben. A felhívásra lehet reagálni: elfogadom vagy nem fogadom el a felhívást. Amennyiben elfogadom, akkor mutatja a térképet, hogy honnan kérték a riasztást és egy térkép megjelenítésével megmutatja az odavezető útvonalat is.


Tippek szülőknek a sikeres videó-távkonzultációhoz
Telemedicina 2021.03.28.

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete támogatásával készült a "Tippek a szülőknek a sikeres videó-távkonzultációhoz" szakmai anyag. 
A NEM SÜRGŐS ELLÁTÁS IGÉNYLŐ ESETEKBEN a technológiai fejlődésnek köszönhetően a távolságok áthidalhatóvá váltak és a fizikai távolságtartás mellett is megvalósulhat a hatékony orvos-beteg találkozás és betegellátás. A távkonzultáció megvalósulhat csak telefonhívás során is, de nagyon sok platform lehetővé teszi a videó hívást is ami valós idejű virtuális találkozásra ad lehetőséget. A családok otthonuk kényelméből és biztonságából juthatnak gyermekük egészségét illetően megnyugató válaszokhoz. Azért, hogy ebben a újonnan előállt helyzetben alapellátó orvosukkal vagy a gyermek krónikus betegsége esetén a gondozó orvosukkal zökkenőmentes legyen az első virtuális vizit, összeállítottunk pár tanácsot, amely a segítségükre lehet:


Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció