Szülőknek

Beteg/orvostájékoztató a Prader-Willi szindrómáról
Szülőknek 2022.08.10.

A Prader-willi szindrómát a 10 leggyakoribb szindrómák egyikeként tartják számon a születési rendellenességekkel foglalkozó szakemberek, és az egyik leggyakoribb genetikai betegség, amely kóros elhízást okoz a gyermekeknél. 
Mikor gondoljunk Prader-Willi szindrómára? Milyen tünetei vannak, Mi a teendő, ha észleltük a tüneteket? Hogyan történjen a gondozás? Mindezekre választ ad a Prader-Willi szindróma tájékoztatófüzet.

https://www.flipsnack.com/95FDB899E8C/prader_willi_szindr-ma_t-j-koztat-f-zet_2022.html
Online laktációs tanácsadás
Szülőknek 2022.02.06.

A Korábban Érkeztem Alapítvány az anyatejes táplálás érdekében ingyenes, online tanácsadást biztosít minden szülőnek, akinek gyermeke a PIC lakója jelenleg vagy egykor az volt, illetve azoknak a szülőknek, akik jelenelg várandósként gyermeküket várják.


COVID-19 védőoltásról mindenkinek
Szülőknek 2021.09.01.

Kedves Szülők! Ez a tájékoztató most nem a gyermekekről fog szólni, hanem Önökről és idősebb családtagjaikról, valamint arról a lehetőségről, amellyel talán lassan-lassan visszatérhet életünk a normál kerékvágásba.
A koronavírus-járvány megfékezésére számos védőoltás fejlesztése indult el az egész világon, hatalmas tudományos összefogással. A hagyományos vakcina fejlesztési eljárások mellett korábban még nagy tömegben nem alkalmazott technológiákat is bevetettek, mint a messenger RNS technológia vagy a vírusvektorok alkalmazása.

http://www.hgye.hu/index.php?id=3&cid=494



Mit tegyek, ha beteg a gyermekem?
Szülőknek 2021.06.13.

Kedves Szülők! 
Szülőnek lenni a legszebb, de egyben a legfelelősségteljesebb feladat is. Nincs annál szebb, mint megélni egy gyermek megszületését, látni első lépéseit, hallani első szavait, mondatait. Nehéz ezt követően megélni az első elválást és látni, hogyan válik egyre önállóbbá gyermekünk. A  gyermekkort a gyönyörű pillanatok mellett az aggódás, a féltés és óvás is végigkíséri. Aggódunk az első láznál, a fájdalomnál, amikor az addig mosolygó száj lefelé görbül és megjelennek a könnyek. Kisebb betegség mindenkit elér. Aggódó szülőként azonban nehéz megítélni, hogy mekkora is a baj, tudunk-e és ha igen, mit tehetünk gyermekünkért. 

https:// semmelweis.hu/hirek/files/2020/04/Gyermekkori_betegsegek_e-book.pdf
Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra
Szülőknek 2021.06.11.

A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is - ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a csütörtöki Kormányinfón. Ennek megfelelően már a mai naptól lehet ezt a korosztályt is regisztrálni oltásra a vakcinainfo.gov.hu honlapon.
https://vakcinainfo.gov.hu/hirek/mar-lehet-regisztralni-a-12-15-eveseket-is-oltasra

https://vakcinainfo.gov.hu/hirek/mar-lehet-regisztralni-a-12-15-eveseket-is-oltasra
Szülőknek - Kérdezz-felelek a gyermekek Covid-oltásáról
Szülőknek 2021.06.06.

Az elmúlt időszakban számos közlemény foglalkozott a gyermekek járványban betöltött szerepével. Az oltási program Magyarországon mostanra egy olyan szakaszba érkezett, amikor lehetővé vált a gyermekek védőoltása is. A 16-18 évesek oltása előzetes regisztráció és időpontfoglalás után a Comirnaty (Pfizer) vakcinával történik, amelynek gyógyszerhatósági engedélye már a korai engedélyeztetési eljárás során is magába foglalta ezen korosztályt.

2021. május 28-án az Európai Gyógyszerhatóság elfogadta az oltás vészhelyzeti alkalmazását a 12-15 éves korosztályban, és az Európai Bizottság jóváhagyását követően néhány országban már elindult vagy a napokban elindul ezen korosztály oltása.  


Hozzájáruló nyilatkozat a 16 és 18 év közötti személyek részére.
Szülőknek 2021.05.07.

A 18 évesnél fiatalabb személyek részére a koronavírus-megelőző védőoltás adása szülői hozzájáruláshoz kötött. Ehhez nyújt adminisztratív segítséget a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Központ által készített hozzájáruló nyilatkozat, amely az alábbi csatolmányban érhető el:


Tájékoztatás a 16-18 évesek COVID-19 oltásra történő regisztráció módjáról
Szülőknek 2021.04.15.

Jelentős előrelépés: a NNK oltási terv tájékoztatójának V. és VII pontjában olvasható, hogy az oltási tervben a 16-18 évesek COVID-19 oltása is szerepel, valamint az oltási regisztráció során nyilvántartásba veszik a 16-18 évesek oltakozási szándékát is.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mar-16-18-eves-fiatalokat-lehet-regisztralni-oltasra?fbclid=IwAR07_b2JIfdDsHnbXJYNoh3z2jvgFRReQgt2Ffadd99vfwgp_yB0Qyz6p5s
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció