Hí­rek

Javaslat iskolai oltások időzítésére
Hí­rek 2021.09.20.

Az évkezdés a hatodik és hetedik osztályban a kampányoltások időszaka. Mivel idén a COVID-19 elleni védőoltási kampány is elkezdődött, ez befolyásolhatja az iskolai kampányoltások időzítését. A kötelező védőoltások és a választható HPV oltás időzítését hetedik osztályban a következőképpen javasoljuk a járványra tekintettel:


HGYE tájékoztatója az ügyeleti rendszer átalakulásáról 2.
Hí­rek 2021.09.20.

Az ügyeleti rendszer átalakításáról szóló sorozatunk ezen részében összefoglaljuk, hogy melyek azok a szempontok, amelyeknek ideális esetben érvényesülnie kellene a gyermek-alapellátási ügyelet szervezésekor.


KandH gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat 2021
Hí­rek 2021.09.07.

A KandH gyógyvarázs múszerbeszerzési pályázat szervezői 2021. szeptemberben ismét várják a pályázatokat.

2021-es pályázati évben összesen legfeljebb bruttó 20 millió forint értékben nyújt támogatást a KandH Csoport. Az elnyerhető összeg egyrészről tartalmazza a pályázható gyermekgyógyászati eszközöket, segédeszközöket, berendezéseket, pályázatonként maximum bruttó 4 millió forintig, illetve a hazai szinten még nem alkalmazott berendezések és eljárások beszerzési költségeit, pályázatonként legfeljebb bruttó 10 millió forint értékben.

https://www.khgyogyvarazs.hu/muszerbeszerzesi-palyazat/
Részletes PROGRAM - online is érdemes részt venni a Kávészüneten!
Hí­rek 2021.09.01.

A HGYE 22. Kávészünet konferenciájára a személyes részvételre szóló jegyek jelentős része elfogyott, de onilne is van lehetőség részt venni az eseményen. 

Regisztráció az online részvételre ITT            Rendezvénnyel kapcsolatos információk: ITT

Az aktuális korlátozások értelmében és azok fennállásáig a zárt térben tartott konferencián létszámtól függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy veheti igénybe.  Ugyanezek a szabályok érvényesek a szálloda szolgáltatásainak igénybevételére is. A védettségi igazolványt a bejelentkezéskor a szálloda munkatársai ellenőrizik, kérjük érkezéskor a személyazonosságot igazoló okmánnyal együtt legyenek kedvesek bemutatni!  A törvény értelmében PCR tesztet nem fogadunk el.

PROGRAM


HGYE tájékoztatója az ügyeleti rendszer átalakulásáról - I. rész
Hí­rek 2021.08.15.

Az elmúlt időszak számos változást hozott az alapellátásban dolgozók életébe. A reformok következő pontja az alapellátási ügyelet átszervezése, amely régóta megérett a strukturális és financiális átalakításra. Tekintettel arra, hogy az ügyeleti rendszer módosulása a házi gyermekorvosokat is nagyban érinti, a HGYE hírlevél sorozatban nyújt tájékoztatást a témával kapcsolatosban.


Rejtett hegek: milyen erőszak árt a gyermekek lelki egészségnek
Hí­rek 2021.08.09.

Évente világszerte több mint 1 milliárd gyermeket bántalmaznak - ez több, mint a Föld teljes gyermeklakosságának a fele. Erről a világjelenségről, annak formáiról - különös tekintettel a bántalmazás egyes földrajzi régiókban jellemző sajátságairól -, a felismerés és a megoldás, megelőzés lehetőségeiről is olvashatnak az ENSZ 2020-as kiadványában.


Megjelent a Hírvivő 2021/2. száma
Hí­rek 2021.07.07.

A Hírvivő nyári számában ismét érdekes szakmai cikkek találhatók, valamint interjú olvasható Dr. Velkey Györggyel a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójával.

http://www.hgye.hu/index.php?id=2&hirvivoid=78
eSzemélyi olvasó eszközök kliens szoftver frissítése
Hí­rek 2021.07.06.

Az IdomSoft Zrt. kérésére 2021.08.31.-ig szükséges minden eSzemélyi kliens szoftver verziófrissítése az 1.6-os vagy az aktuálisan elérhető magasabb verzióra. A határidő lejárta után nem lesz lehetséges az 1.5-ös verziók használata mellett az EESZT-be való bejelentkezés eSzemélyi igazolvánnyal. A frissítés a csatolt dokumentum szerint végezhető el.


Dr. Muzsay Géza, HGYE vezetőségi tag, Batthyány-Strattmann László-díjban részesült
Hí­rek 2021.07.02.

Dr. Muzsay Géza harminc éve praktizál házi gyermekorvosként, kedden pedig az a megtiszteltetés érte, hogy az emberi erőforrások minisztere maga nyújtotta át neki a Batthyány-Strattmann László-díjat. Gratulálunk!


https://www.kisalfold.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/a-jovo-egeszsegen-dolgozik-dr-muzsay-geza-gyori-gyermekorvos-11126873/
Kitüntették Dr. Póta Györgyöt a HGYE leköszönő elnökét
Hí­rek 2021.06.28.

Bókay János-emlékéremben részesült dr. Póta György csepeli házi gyermekorvos, a HGYE leköszönő elnöke a gyermekgyógyászat, valamint általában a gyermekegészségügy és a társasági élet területén végzett munkája elismeréseként. Gratulálunk!


A teljes cikk itt olvasható.

A kép forrása: Gyermekorvosi Hírmondó

http://medicalonline.hu/kitekinto/cikk/jeles_gyermekgyogyaszokat_ismertek_el_az_mgyt_nagygyulesen
2 új irányelv jelent meg: Asztma és az újraélesztés
Hí­rek 2021.06.06.

A European Respiratory Society és a European Respiratory Council 2 új irányelvet jelentetett meg asztma (5-16 éves korosztály) és újraélesztés témákban.
Az irányelvek angol nyelven az alábbi linkekkre kattintva olvashatók.


OGYÉI közétkeztetési munkacsoprot felhívása
Hí­rek 2021.05.05.

Az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya az élelmezésben dolgozó élelmezésvezetőknek, dietetikusoknak, szakácsoknak és további érdeklődő szakembereknek közétkeztetési szakmai munkacsoportok (bölcsődei, óvodai-iskolai, gyermekkórházi, felnőttkórházi, szociális étkeztetés) felállításának előkészületeit kezdte meg. A cél, szakmai segítséget nyújtani a közétkeztetésben dolgozó munkatársak számára a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet betartásához, a közétkeztetés elfogadottságának növeléséhez, az egészséges táplálkozási ismeretek bővítéséhez és a diétás étkeztetés megvalósításához. További céljuk szakmai ismeretterjesztő anyagok, kiadványok összeállítása és közzététele.

https://ogyei.gov.hu/kozetkeztetesi_munkacsoport
A szakdolgozói bértámogatásról
Hí­rek 2021.03.26.

Kedves Kollégák!

A következő napokban, előreláthatólag két részletben kapjuk meg − januárig visszamenőlegesen − a kiegészítő bértámogatást. Sok jelzés érkezett, hogyan kell majd kifizetni a megemelt összeget, amelyekről az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Ez a bértámogatás egy járulékokat is tartalmazó kiegészítő összeg, amelyet ugyanúgy, mint a „rezsitámogatást” a praxis kap meg. Célja, hogy a praxisban dolgozó orvos és asszisztense egyaránt részesülhessenek a törvényből kiszámított új emelt bérekben. 

Javasoljuk, hogy a foglakoztatott szakdolgozók a támogatások mértékével növelt bért kapják meg. Most három havi bérkiegészítést kapunk, amelyet visszamenőleg kell kifizetni januártól, egy összegben. A bérkiegészítés a szakdolgozói bértábla időarányos része, amely függ a rendeletben leírtak szerint attól, hogy hány órára van bejelentve, illetve a betegszámnak megfelelően hány asszisztens bérkiegészítésére jogosult a praxis. Az így keletkezett bérnek el kell érnie a 2021. január 1-én érvényes szakdolgozói bértábla szerinti illetmény összegét, de nagyobb összeg esetén sem lehet kevesebb, mint a 2020. decemberi bér.

Az asszisztensek bérkiegészítése nem függ attól, hogy a praxis orvosa vállalta-e a praxisközösséghez történő csatlakozást vagy sem.
A bérkiegészítés mértékét nem befolyásolja, hogy a praxis orvosa nyugdíjas, vagy melyik típusú vállalkozás milyen adózási formáját választotta.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99900043.kor#lbj152id9c95
A COVID hosszú távú hatásait kezelő ambulancia nyílt a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján
Hí­rek 2021.03.25.

Budapesten a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikán covid-ambulancia nyílt a post-covid-os gyermekek részére, amelyről az alábbi linken található bővebb információ:
POSZT-COVID SZINDRÓMÁS betegek gondozási protokolljára
Hí­rek 2021.03.25.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, az Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet és az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet közös gondozásában jelent meg a COVID-19 vírusfertőzésen átesett - és visszamaradó károsodásokat szenvedő – POSZT-COVID SZINDRÓMÁS betegek gondozási protokollja.

A protokoll a csatolt pdf-ben olvasható.


Megjelent a Hírvivő 2021/1. száma
Hí­rek 2021.03.23.

A Hírvivő tavaszi számában ismét érdekes szakmai cikkek találhatók, valamint interjú olvasható Dr. Kovács Ákossal a HGYE új szakmai alelnökével, Dr. Losonczi Lászlóval a HGYE új általános alelnökével, illetve bemutatkoznak a HGYE vezetőségi tagjai is.

A tartalomból: 
Szerepünk és helyünk a COVID elleni oltásban − Miért fogadtam el a jelölést a HGYE alelnöki pozíciójára? − Az alapellátó gyermekorvosok érdekképviseletében is szeretnék aktívan részt venni − A HGYE új vezetőségi tagjai − Rutin-köldökápolás a területi védőnők és az alapellátó gyermekorvosok gyakorlatában − Cöliákia Közép-Európában − A gyermekek elleni erőszak: felismerés, jogok, teendők − Sokszervi gyulladás gyermekekben COVID-19-fertőzés után − Végtagfájdalom differenciáldiagnosztikai kérdései az alapellátásban − Alacsony kockázatú fejsérülést elszenvedett gyermekek ellátása − Az európai gyermekgyógyászat jövője, a jövő Európájának gyermekgyógyászata − Gondolatok a távkonzultációról − 2020. évi C. törvény az egészségügyi szolgálati jogviszonyról

http://www.hgye.hu/index.php?id=2andhirvivoid=77
Közlemény: Ha tehetjük, oltsunk! A Házi Gyermekorvosok Egyesületének felhívása
Hí­rek 2021.03.17.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a koronavírus járvány elleni védekezésben kiemelten fontosnak tartja, hogy minél többen, minél hamarabb megkaphassák a COVID-19 elleni védőoltást.


A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sebészeti és traumatológiai járóbeteg ellátás rendjének újításai: időpontok, speciális rendelések
Hí­rek 2021.03.16.

A mindannyiunk által átélt járványügyi járó- és fekvőbeteg ellátás átszervezése kapcsán intézetünkben is számos intézkedés történt. Ezek közül kiemelendő, hogy a járóbeteg ellátás időpont kötelessé vált. Természetesen az akut ellátás a Sürgősségi Osztály triage-on keresztül továbbra is időpont nélkül igénybe vehető volt és lesz.

A minisztériumi rendelet alapján bevezetett intézkedések többségét a járványügyi vészhelyzet után is szeretnénk majd fenntartani, mivel igen jó tapasztalatokat szereztünk velük. Lássuk, miről is van szó!Márciusban újra Semmelweis Egészségnapok - március 25.
Hí­rek 2021.03.11.

A Semmelweis Egészség Napok következő állomásán Gyermek a családban: születéstől a felnőtté válásig címmel várja az érdeklődőket.

A Semmelweis Egyetem I. és II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája március 25-én a Semmelweis Egészség Napok következő állomásán Gyermek a családban: születéstől a felnőtté válásig címmel várja az érdeklődőket.  Az online rendezvényen a legfontosabb gyerekbetegségek mellett szó lesz a kicsik egészséges táplálásáról, illetve újraélesztési és mozgásfejlesztési bemutatót is tartanak. Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött - adta hírül az intézményi portál.Felmérés a coeliakiás betegek egészségügyi ellátásáról
Hí­rek 2021.03.01.

A Heim Pál Coeliakia Centrum a házi gyermekorvosok együttműködését és 15 perc idejüket kéri az alábbi linken található kérdőív kitöltésére. A kérdőív sokaknak ismerős lehet, mert három évvel ezelőtt a Focus in CD program keretében már volt egy hasonló, amelyet akkor rengetegen kitöltöttek és Magyarország ezáltal nagyon jól szerepelt abban a felmérésben.

A mostani kérdőív egy újabb európai projekt része, célja a coeliakiával kapcsolatos ismeretek jelenlegi állásának megismerése.

A kérdőív anonim és március végéig van lehetőség a válaszokkal segíteni a felmérést.

https://www.surveymonkey.com/r/Q2_CD_SKILLS_HUN
Beszámoló az Európai Alapellátó Gyermekorvosok Szövetségének (ECPCP) 2021. február 13-i online üléséről
Hí­rek 2021.02.18.

Az Európai Alapellátó Gyermekorvosok Szövetségének idei online összejövetelén a 23 tagszervezet képviseletében 37 alapellátó gyermekorvos találkozott. A HGYE-t az egyesület alelnökei képviselték. A szombat délelőtti 4 órás megbeszélésen az szervezeti aktualitások egyeztetése mellett az egyes munkacsoportok munkáját értékeltük, majd a tagországok COVID helyzettel kapcsolatos beszámolóit hallgattuk meg. (A szövetség konkrét munkája lényegében a három munkacsoportban - curriculum, research, prevention - folyik, az évente két alkalommal sorra kerülő találkozók között ezek folyamatosan dolgoznak és tagjaik tartják a kapcsolatot egymással.) 

A beszámolót Dr. Kovács Ákos és Dr. Losonczi László a HGYE szakmai és általános alelnöke készítette a teljesség igénye nélkül néhány figyelemre méltó részletet kiemelve.


KÖZLEMÉNY: Történelmi pillanat a házi gyermekorvoslásban
Hí­rek 2021.02.15.

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere február 11-re összehívott megbeszélésen a gyermekellátás, a gyermekegészségügy színvonalának emelésén és átalakításán volt a hangsúly. Miniszter úr támogatásáról biztosította a házi gyermekorvosok évtizedes szakmai törekvéseit, úgy mint:


HGYE tagság: 2021. évi tagdíj és szolgáltatások
Hí­rek 2021.01.05.

Kedves Kolléga, Kedves HGYE Tagtársunk!

Az eddigi tagdíjbefizetéseit ezúton is köszönjük! Engedje meg, hogy tájékoztassuk arról, hogy egyesületünk 2020. november 21-én megtartott online küldöttgyűlése 31/2020.11.21. KGY számú határozatával a szervezet éves tagdíját 15.000 (tizenötezer) forintban állapította meg, amely tagdíjat a 11713005-20419448 bankszámlaszámra történő átutalásakor kérjük, vegye figyelembe.  

Az előző évekhez hasonlóan, 2021-ben is rendszeresen fogunk jelentkezni online hírlevelekben, valamint a Hírvivőn keresztül nyomtatott formában is. Ezen felületeken friss szakmai és szakmapolitikai információkat fogunk eljuttatni önhöz, házi gyermekorvoshoz, amellyel szakmai munkáját szeretnénk segíteni, támogatni.  
További információkért kattintson a Részletekre!

http://www.hgye.hu/index.php?id=21
Jogszabályi segítség beutalók kiállításával kapcsolatban
Hí­rek 2021.01.04.

1. Amennyiben a járóbeteg-szakellátó intézmény szakorvosa az ellátott számára a megjelenést követően további, más egészségügyi szolgáltató által elvégezhető egészségügyi eljárás elvégzését tartja szükségesnek, az egészségügyi eljárásra történő beutalást más egészségügyi szolgáltatótól nem kérheti.[1]


Megjelent a Hírvivő 2020/4. száma
Hí­rek 2021.01.04.

A Hírvivő téli számában ismét érdekes szakmai cikkek találhatók, valamint interjú olvasható Dr. Havasi Katalinnal a HGYE új elnökével és Póta Györggyel a HGYE leköszönt elnökével.  

http://www.hgye.hu/index.php?id=2
Egy nehéz év karácsonyára
Hí­rek 2020.12.22.

Közeledik az év vége, a számadás, a visszatekintés ideje, így mi is visszatekintünk az elmúlt hónapokra. 

A magyar házi gyermekorvosi rendszer évtizedek óta − a világon egyedülálló módon − alanyi jogon és térítésmentesen biztosítja minden gyermeknek a magas színvonalú gyermekgyógyász szakorvosi szintű alapellátást az ország legnagyobb részén. 


Közlemény
Hí­rek 2020.12.16.

Budapest, 2020. december 16. - A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az egészségügyben várható változásokat, így a jelentős finanszírozásbővülést hatékony eszköznek tartja az alapellátásban dolgozók munkájának elismerésére, az alapellátás vonzerejének javítására, valamint az egészségügyben sok évtizede jelenlévő, romboló hálapénz-gyakorlat kivezetésére egyaránt.   


Elnöki beszámoló 2020/12/7
Hí­rek 2020.12.07.

Kedves Kollégák!

A most kezdődő ciklusban a HGYE új vezetősége elnöki beszámolókban teszi elérhetővé a tagok számára az egyesület tagjait érintő  ügyeket, azokat a témákat, amelyek a házi gyermekorvos kollégák munkáját segítik és előremozdítják. Az elnöki beszámolók a honlapon is megtalálhatók!

A folyamatban lévő egészségügyi átalakítás során létkérdés, hogy szakterületünket megfelelően pozicionáljuk, képviseljük és megfelelő minőségű szakmai anyagokkal támogassuk a házi gyermekorvoslás jövőjének megtervezését.


Dr. Horváth Ildikó: összefogás a HGYE-vel a gyermekek magas szintű ellátásáért
Hí­rek 2020.12.07.

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága közleménye szerint, eredményesen zárult a gyermekorvosi alapellátással kapcsolatos megbeszélés dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár és dr. Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke között.

https://kormany.hu/hirek/kozos-osszefogassal-a-gyermekek-magas-szintu-ellatasaert
Elhunyt Dr. Kozma János - 2017-ben a Kárpát-medence házi gyermekorvosa volt
Hí­rek 2020.12.07.

„A mély gyász, amelyet egy szeretett lény halálakor érzünk, abból a megérzésből fakad, hogy minden egyénben rejlik valami leírhatatlan, valami, ami csak rá jellemző, és ezért teljességgel pótolhatatlan…”  

Kozma János 1962-ben, Kószó Pál tisztifőorvossal, az országban elsőként szervezték meg a gyermekgyógyászati alapellátást Hódmezővásárhelyen!


Elhunyt Dr. Kozma János
Hí­rek 2020.12.07.

Megilletődve és megrendülten fogtam tollat, hogy sokunk orvos-példaképének halálhíréről tájékoztassam a magyar gyermekorvos-társadalmat. 

88 éves korában eltávozott közülünk Hódmezővásárhely legkedveltebb és legszeretettebb házi gyermekorvosa: Dr. Kozma János Címzetes Főorvos. Ravatala mellett utolsó útján mondhattam el a következő néhány botladozó, búcsúzó mondatot arról, hogy mit is jelentett nekünk, gyermekorvos kollégáknak Főorvos Úr példás szakmai életútja.


Elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológus
Hí­rek 2020.12.06.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2020. december 3-án hosszú, súlyos betegség után, életének 71. évében elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológus, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika nyugalmazott docense.


Új vezetőséget választott a HGYE és megvitatták jelenüket, jövőjüket
Hí­rek 2020.11.21.

Budapest, 2020. november 21. - a mai napon a Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) egésznapos online közgyűléssel egybekötött szakmapolitikai fórumot tartott a tagok és érdeklődők számára. A délelőtti órákban, virtuális térben, az egyesület megválasztotta új vezetőségét, a délutáni fórumon pedig az ellátórendszert, az alapellátást valamint a gyermekgyógyászatot érintő lehetséges változásokról, kérdésekről tartottak kerekasztal-beszélgetést.

A mai naptól regnáló, tizenegy tagú vezetőség tagjai: Dr. Havasi Katalin (elnök), Dr. Kovács Ákos és Dr. Losonczi László, (alelnökök) Dr. Altorjai Péter, Dr. Fábián Dóra, Dr. Győri Blanka, Dr. Kántor Irén, Dr. Muzsay Géza, Dr. Onozó Beáta, Dr. Pátri László, Dr. Sutka Melinda (vezetőségi tagok).


Gyermek COVID-19 eset követése - Protokoll alapellátók részére
Hí­rek 2020.11.18.

Függetlenül az életkoruktól, a gyermekeket is eltérő súlyossággal érinti az új koronavírus fertőzés okozta megbetegedés, a COVID-19. A nemzetközi survaillance adatok szerint a 18 év alatti gyermekek közel 57%-ban tünetmentesen vagy csak enyhe tünetekkel zajlik a betegség, de 2-4% hospitalizációra szorul. Fennálló alapbetegség miatt kockázati csoportba tartozó gyermekeknek közel 8-10-szer gyakrabban fordul súlyosabbra az állapotuk, ezért ők extra figyelmet kívánnak. 


A Házi Gyermekorvosok Egyesületének állásfoglalása a 65 évnél idősebb és/vagy krónikus betegséggel élő házi gyermekorvosok helyettesítéséről az alapellátás újraindításával összefüggésben
Hí­rek 2020.05.06.

Az emberi erőforrások miniszterének 2020. április 30-i keltű, IV/4265/2020/EAT iktatószámú, az egészségügyi ellátás új rendje tárgyú levele értelmében 2020. május 4-én újraindul a házi gyermekorvosi és védőnői ellátás.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a házi gyermekorvosi ellátás az országban nem állt le! A járványügyi vészhelyzet bevezetése óta eddig is, a nemzeti védőoltási rendszert fenntartva, minden két év alatti gyermek megkapta a kötelező és ajánlott védőoltásait. Távkonzultáció keretében rendeltünk, tanácsot adtunk, munkaidőben és azon túl is rendelkezésre álltunk betegeink számára. Minden esetben, amikor a személyes vizsgálat nélkülözhetetlen volt, megvizsgáltuk a beteg gyermeket és szükség esetén egészséges tanácsadást is tartottunk. Aki sürgősen szakellátásra szorult, azt mindig a megfelelő helyre tudtuk irányítani. A 65 év feletti kollégák védelmében megszerveztük a praxisuk ellátását. A gyermek-alapellátás újraindítása helyett tehát annak a jelen járványügyi helyzethez igazodó finomhangolásáról kell beszéljünk. 


Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció