Beszéljünk a védőoltásokról! – Az ECDC útmutatója a gyermekkori védőoltások kommunikációjáról

Figyelmébe 2017.06.18.
Két gyakorlati útmutató az egészségügyi szolgáltatók számára: – a gyermekkori védőoltások alkalmazásának elősegítésére –
- A szülői/gondviselői szempontok és elvárások - A társadalmi véleményformáló, az egészségfejlesztő és médiaszakértő szempontjai és elvárásai - Az oltási szakértő és az oltást végző szakember szempontjai - Az úgynevezett „nehezen elérhető” populáció szempontjai és elvárásai - A megelőzés/védettség előnyei - Hasznos eszközök és tájékoztatók a szülőkkel folytatott párbeszédhez - Gyakran felmerülő kérdések Az útmutató pdf formában letölthető lentről. – az ECDC útmutatója a védőoltásokkal kapcsolatos kommunikációról – Az útmutató a következő kérdésekre ad választ: - Miért kell a gyermekeket védőoltásban részesíteni? - Milyen eredményeket értünk el a védőoltások alkalmazásával? - Hogyan fejtik ki a hatásukat a védőoltások? - Életkorhoz kötött védőoltások - Az oltásbiztonság kérdései - Gyakran felmerülő kérdések - Honnan és hogyan lehet tájékozódni a védőoltásokról? Az útmutató pdf formában letölthető lentről.
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
1PDF fájl 2
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció