Beszéljünk a védőoltásokról! – Az ECDC útmutatója a gyermekkori védőoltások kommunikációjáról

Figyelmébe 2017.06.18.
Két gyakorlati útmutató az egészségügyi szolgáltatók számára: – a gyermekkori védőoltások alkalmazásának elősegítésére –
- A szülői/gondviselői szempontok és elvárások - A társadalmi véleményformáló, az egészségfejlesztő és médiaszakértő szempontjai és elvárásai - Az oltási szakértő és az oltást végző szakember szempontjai - Az úgynevezett „nehezen elérhető” populáció szempontjai és elvárásai - A megelőzés/védettség előnyei - Hasznos eszközök és tájékoztatók a szülőkkel folytatott párbeszédhez - Gyakran felmerülő kérdések Az útmutató pdf formában letölthető lentről. – az ECDC útmutatója a védőoltásokkal kapcsolatos kommunikációról – Az útmutató a következő kérdésekre ad választ: - Miért kell a gyermekeket védőoltásban részesíteni? - Milyen eredményeket értünk el a védőoltások alkalmazásával? - Hogyan fejtik ki a hatásukat a védőoltások? - Életkorhoz kötött védőoltások - Az oltásbiztonság kérdései - Gyakran felmerülő kérdések - Honnan és hogyan lehet tájékozódni a védőoltásokról? Az útmutató pdf formában letölthető lentről.
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
1PDF fájl 2
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció