Elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológus

Hí­rek 2020.12.06.
Elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológusMély fájdalommal tudatjuk, hogy 2020. december 3-án hosszú, súlyos betegség után, életének 71. évében elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológus, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika nyugalmazott docense.
Kiváló orvos és EMBER volt! A kiválók közt is a legkiválóbb… 

Neki köszönheti az életét számtalan, gyógyíthatatlan májbetegséggel született gyermek. Ő indította el a ’90-es évek elején azt az együttműködést egy németországi klinikával, orvosokkal, amelynek köszönhetően a mai napig ott transzplantálják a csecsemőkorú gyógyíthatatlan májbeteg gyermekeket. Nem csak gyógyította a gyermekeket, hanem figyelemmel kísérte életüket, segítette a segítségre szorulókat. 2018-ban Szent Kozma és Damján díjban részesült. 

Emlékét kegyelettel őrizzük!

Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
HGYE Őszi Konferencia - Megújuló lendülettel! Régi célok, új utak
2022. szeptember 8-10.

2022. szeptember 8-10. között kerül megrendezésre a HGYE Őszi konferenciája Tihanyban.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció