Elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológus

Hí­rek 2020.12.06.
Elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológusMély fájdalommal tudatjuk, hogy 2020. december 3-án hosszú, súlyos betegség után, életének 71. évében elhunyt Dr. Szőnyi László gyermekgyógyász, gasztroenterológus, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika nyugalmazott docense.
Kiváló orvos és EMBER volt! A kiválók közt is a legkiválóbb… 

Neki köszönheti az életét számtalan, gyógyíthatatlan májbetegséggel született gyermek. Ő indította el a ’90-es évek elején azt az együttműködést egy németországi klinikával, orvosokkal, amelynek köszönhetően a mai napig ott transzplantálják a csecsemőkorú gyógyíthatatlan májbeteg gyermekeket. Nem csak gyógyította a gyermekeket, hanem figyelemmel kísérte életüket, segítette a segítségre szorulókat. 2018-ban Szent Kozma és Damján díjban részesült. 

Emlékét kegyelettel őrizzük!

Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció