KÖZLEMÉNY: Történelmi pillanat a házi gyermekorvoslásban

Hí­rek 2021.02.15.
KÖZLEMÉNY: Történelmi pillanat a házi gyermekorvoslásban
Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere február 11-re összehívott megbeszélésen a gyermekellátás, a gyermekegészségügy színvonalának emelésén és átalakításán volt a hangsúly. Miniszter úr támogatásáról biztosította a házi gyermekorvosok évtizedes szakmai törekvéseit, úgy mint:

·       Egy Gyermek Alapellátási Módszertani Központ létrehozását

·       Modern, a szakorvosi kompetenciák alkalmazásához szükséges eszközök beszerzésének támogatását a házi gyermekorvosi praxisokban.

·       A gyermekellátás informatikai támogatását, mely segíti és koordinálja a napi betegellátást, és segít egységesíteni a távoli résztvevők közötti szakmai munkát.

·       A házi gyermekorvoslás jelenlétének erősítését az egyetemeken, a graduális és a posztgraduális képzésben.

A következő hetekben a Házi Gyermekorvosok Egyesülete szorosan együttműködve a  Házi Gyermekorvosi Kollegiális vezetőkkel, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel, és az Egészségügyi Szakmai Kollégium Gyermek Alapellátási Tagozatával, előkészíti a fentiek megvalósításához szükséges szakmai anyagokat.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció