KÖZLEMÉNY: Történelmi pillanat a házi gyermekorvoslásban

Hí­rek 2021.02.15.
KÖZLEMÉNY: Történelmi pillanat a házi gyermekorvoslásban
Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere február 11-re összehívott megbeszélésen a gyermekellátás, a gyermekegészségügy színvonalának emelésén és átalakításán volt a hangsúly. Miniszter úr támogatásáról biztosította a házi gyermekorvosok évtizedes szakmai törekvéseit, úgy mint:

·       Egy Gyermek Alapellátási Módszertani Központ létrehozását

·       Modern, a szakorvosi kompetenciák alkalmazásához szükséges eszközök beszerzésének támogatását a házi gyermekorvosi praxisokban.

·       A gyermekellátás informatikai támogatását, mely segíti és koordinálja a napi betegellátást, és segít egységesíteni a távoli résztvevők közötti szakmai munkát.

·       A házi gyermekorvoslás jelenlétének erősítését az egyetemeken, a graduális és a posztgraduális képzésben.

A következő hetekben a Házi Gyermekorvosok Egyesülete szorosan együttműködve a  Házi Gyermekorvosi Kollegiális vezetőkkel, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel, és az Egészségügyi Szakmai Kollégium Gyermek Alapellátási Tagozatával, előkészíti a fentiek megvalósításához szükséges szakmai anyagokat.
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció