Webinár: Elsősegély a gyermeksebészetben és traumatológiában (avagy amit kivételesen ne a nagyitól tanuljunk meg…)

Egyéb rendezvények 2021.06.11.
Időpont: 2021. június 11., péntek 14:00 óra
Ez nem egy újraélesztő tanfolyam lesz! Az előadással segíteni szeretnénk abban, mit tegyünk, ha akut sebészeti vagy traumatológiai esettel érkeznek gyermekkel a rendelésre. Milyen veszélyeket tudunk elhárítani azonnal, hogyan tudjuk a gyermek fájdalmát csillapítani? Mit tudunk helyben ellátni és mikor kell kórházba küldeni a gyerekeket? Ezeket a kérdéseket vesszük át e havi webinárunk alkalmával.



A járványhelyzetben a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Sebészeti és Traumatológiai Osztálya az alapellátásban dolgozó orvoskollégákat online webinar sorozattal segítette. Konzultációnk célja, hogy segítséget nyújtsunk a területen dolgozó kollégáknak abban, hogy csak az anamnézis és fizikális státusz alapján, mely eseteket kell azonnal sebészetre irányítani.

Az előadások továbbra is Zoom meeting formájában zajlanak. 30 perc előadás után 30-60 perces megbeszélést tartunk, a kérdéseket a zoomon keresztül online, írásban lehet feltenni. Igyekszünk ezeket a kérdéseket folyamatosan összesíteni és minden kérdésre rögtön válaszolni. A Zoomra 300 résztvevő tud csatlakozni, mely „érkezési sorrendben” történik, jelentkezés alkalmával elküldjük a zoom-kódokat, előzetes regisztráció nem szükséges. A Zoom meetinget rögzítjük és a későbbiekben online formában elérhetővé tesszük.

Az eddigi előadásokat itt lehet visszanézni:


https://www.youtube.com/playlist?list=PLDpfZByWokciXSL1AU1iTrW9H5oseB8Eq
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció