Mit tegyek, ha beteg a gyermekem?

Szülőknek 2021.06.13.
Mit tegyek, ha beteg a gyermekem?
Kedves Szülők! 
Szülőnek lenni a legszebb, de egyben a legfelelősségteljesebb feladat is. Nincs annál szebb, mint megélni egy gyermek megszületését, látni első lépéseit, hallani első szavait, mondatait. Nehéz ezt követően megélni az első elválást és látni, hogyan válik egyre önállóbbá gyermekünk. A  gyermekkort a gyönyörű pillanatok mellett az aggódás, a féltés és óvás is végigkíséri. Aggódunk az első láznál, a fájdalomnál, amikor az addig mosolygó száj lefelé görbül és megjelennek a könnyek. Kisebb betegség mindenkit elér. Aggódó szülőként azonban nehéz megítélni, hogy mekkora is a baj, tudunk-e és ha igen, mit tehetünk gyermekünkért. 

„A felnőttek mindent előre tudnak. Azt is, hogy leesem onnan, azt is, hogy összetöröm, azt is, hogy felgyújtom, azt is, hogy kiöntöm, azt is, hogy megfázom, azt is, hogy tönkreteszem, és azt is, hogy nem lesz ennek jó vége.” – írta Janikovszky Éva. De vajon tudják-e, ha mindez bekövetkezik, mit tegyenek? A  Bókay Gyermekklinika (I. sz. Gyermekklinika) a világ negyedik legrégebben alapított gyermekgyógyintézete. Kapuja 176 éve egyetlen perc megszakítás nélkül nyitva áll a beteg gyermekek és szüleik előtt. A  klinika munkatársai a napi gyógyító tevékenység mellett mindig fontosnak tartották a szülők felvilágosítását, segítését a nehéz percekben, órákban. A Bókay Gyermekklinika fiatal munkatársai – tapasztaltabb kollégák támogatásával – összeállítottak egy minden szülő számára remélem, hogy hasznos és gyakorlati ismereteket nyújtó könyvet. Igyekeztünk a leggyakoribb gyermekkori problémákat bemutatni, leírni, hogy szülőként mit tehetnek otthon, és mikor kell feltétlenül szakemberhez fordulni. Remélem a könyv segít minden szülőnek és nagyszülőnek, és különösen segít minden gyermeknek, hogy minél előbb ismét mosoly kerüljön az arcokra, és egészséges gyermeki kacagás töltse be otthonaikat. Budapest, 2015 novembere. Szabó Attila

Az e-könyv akár a mobiltelefonra is letölthető, így mindig kéznél van!

https:// semmelweis.hu/hirek/files/2020/04/Gyermekkori_betegsegek_e-book.pdf
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció