Pályázat praxisközösség kialakítására a közép-magyarországi régióban

Figyelmébe 2017.07.03.
A felhívás átfogó célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, a fejlesztés járuljon hozzá az alapellátás prevenciós fókuszú áthangolásához és ezzel a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, valamint a megelőzéssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.
Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése (Praxisközösség a közép-magyarországi régióban) Elérhető: (http://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-alapellts-s-npegszsggy-rendszernek-tfog-fejlesztse-alapellts-fejlesztse-cm-felhvs-1) A felhívás átfogó célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, a fejlesztés járuljon hozzá az alapellátás prevenciós fókuszú áthangolásához és ezzel a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, valamint a megelőzéssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez. A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be az alábbi közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi praxisok, házi gyermekorvosi praxisok és vegyes háziorvosi praxisok fejlesztése érdekében: Háziorvosi praxis által ellátott egészségügyi alapellátási feladatért felelős önkormányzat, vagy ezek társulása, vagy általa üzemeltetett, legalább 50%-os önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság (önálló támogatást igénylőként) Háziorvosi praxis üzemeltetője, vagy az üzemeltetők konzorciuma Költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek: Helyi önkormányzat (GFO 321) Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) Területfejlesztési önkormányzati társulás (GFO 328) Jogi személyiségű nonprofit szervezetek: Többségi önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit korlátolt felelősségű társaság (GFO 572) Többségi önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit részvénytársaság (GFO 573) Vállalkozás: Korlátolt felelősségű társaság (GFO 113) Részvénytársaság (GFO 114) Közkereseti társaság (GFO 116) Betéti társaság (GFO 117) Egyéni cég (GFO 228) Egyéni egészségügyi vállalkozó (GFO 231) A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 970 millió Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. június 26-tól 2018. március 26-ig lehetséges.
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció