Pályázat praxisközösség kialakítására a közép-magyarországi régióban

Figyelmébe 2017.07.03.
A felhívás átfogó célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, a fejlesztés járuljon hozzá az alapellátás prevenciós fókuszú áthangolásához és ezzel a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, valamint a megelőzéssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.
Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése (Praxisközösség a közép-magyarországi régióban) Elérhető: (http://www.palyazat.gov.hu/megjelent-az-alapellts-s-npegszsggy-rendszernek-tfog-fejlesztse-alapellts-fejlesztse-cm-felhvs-1) A felhívás átfogó célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, a fejlesztés járuljon hozzá az alapellátás prevenciós fókuszú áthangolásához és ezzel a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, valamint a megelőzéssel kapcsolatos területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez. A felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be az alábbi közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi praxisok, házi gyermekorvosi praxisok és vegyes háziorvosi praxisok fejlesztése érdekében: Háziorvosi praxis által ellátott egészségügyi alapellátási feladatért felelős önkormányzat, vagy ezek társulása, vagy általa üzemeltetett, legalább 50%-os önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság (önálló támogatást igénylőként) Háziorvosi praxis üzemeltetője, vagy az üzemeltetők konzorciuma Költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek: Helyi önkormányzat (GFO 321) Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) Területfejlesztési önkormányzati társulás (GFO 328) Jogi személyiségű nonprofit szervezetek: Többségi önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit korlátolt felelősségű társaság (GFO 572) Többségi önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit részvénytársaság (GFO 573) Vállalkozás: Korlátolt felelősségű társaság (GFO 113) Részvénytársaság (GFO 114) Közkereseti társaság (GFO 116) Betéti társaság (GFO 117) Egyéni cég (GFO 228) Egyéni egészségügyi vállalkozó (GFO 231) A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 970 millió Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2017. június 26-tól 2018. március 26-ig lehetséges.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció