Szponzorált tartalom

Kevesebb papírmunka a rendelőkben
Szponzorált tartalom 2020.11.30.

Egyszerűbbé és gyorsabbá válik a gyógyszerfelírás és -kiváltás folyamata a jövőben az Emberi Erőforrások Minisztériumának legutóbbi rendelete szerint. Az új szabályozás lehetőséget kínál a beutalók és gyógyszerfelírási igazolások elektronikus továbbítására és azt is lehetővé teszi, hogy a felírási igazolást e-mailben küldje el a háziorvos, páciensének.


EESZT: a jövő útja a betegellátásban
Szponzorált tartalom 2020.10.01.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nem ismeretlen a magyar orvosok számára, hiszen 2017 novemberétől a közfinanszírozott ellátásban dolgozók napi szinten használják, ahogy 2020 júniusától már a magánegészségügyi szolgáltatók is. A magyar egészségügy jövője már nem képzelhető el a szolgáltatók közötti egyidejű kommunikációt és azonnali információcserét biztosító, folyamatosan bővülő, felhőalapú rendszer nélkül.


EESZT - társ a háziorvosi ellátásban
Szponzorált tartalom 2020.07.01.

Az EESZT talán a háziorvosok számára nyújtja a legtöbb segítséget, mivel megismerhetik betegük kórelőzményeit, melyek tekintetében eddig a páciensre voltak utalva. A NEAK által ellenőrzött kötelező adatszolgáltatás biztosítja számukra, hogy a szükséges információkat megtalálhassák a rendszerben, azonban részükre is előír kötelezettségeket, amiket mostantól a NNK ellenőriz, és szükség esetén szankcionál.


Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér
Szponzorált tartalom 2020.04.06.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) megteremtette az egészségügyi ellátók egymás közötti kommunikációjának alapjait. Ma a rendszert több mint 26 ezer orvos és 13 ezer gyógyszertári dolgozó használja.

 

A betegbiztonság és a személyre szabott minőségi ellátások érdekében 2017 második felétől az ellátórendszer legfontosabb szereplői: a háziorvosok, a közfinanszírozott kórházak és szakrendelők valamint a gyógyszertárak kerültek csatlakoztatásra a nemzeti e-egeszségügyi rendszerhez. 2018. november 1-től fokozatosan kapcsolódik be minden nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújtó orvosi,- és fogorvosi szolgáltatási típuskóddal és működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató is. Nekik legkésőbb 2020. június 1-től meg kell kezdeniük az EESZT-be történő adatszolgáltatást.

A magánegészségügyi szolgáltatók bevonásával megtörténik az ország teljes lefedettsége és az EESZT-t használó egészségügyi szolgáltatók száma 25 ezerre nő.


Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció