Szponzorált tartalom

Kevesebb papírmunka a rendelőkben
Szponzorált tartalom 2020.11.30.

Egyszerűbbé és gyorsabbá válik a gyógyszerfelírás és -kiváltás folyamata a jövőben az Emberi Erőforrások Minisztériumának legutóbbi rendelete szerint. Az új szabályozás lehetőséget kínál a beutalók és gyógyszerfelírási igazolások elektronikus továbbítására és azt is lehetővé teszi, hogy a felírási igazolást e-mailben küldje el a háziorvos, páciensének.


EESZT: a jövő útja a betegellátásban
Szponzorált tartalom 2020.10.01.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) nem ismeretlen a magyar orvosok számára, hiszen 2017 novemberétől a közfinanszírozott ellátásban dolgozók napi szinten használják, ahogy 2020 júniusától már a magánegészségügyi szolgáltatók is. A magyar egészségügy jövője már nem képzelhető el a szolgáltatók közötti egyidejű kommunikációt és azonnali információcserét biztosító, folyamatosan bővülő, felhőalapú rendszer nélkül.


EESZT - társ a háziorvosi ellátásban
Szponzorált tartalom 2020.07.01.

Az EESZT talán a háziorvosok számára nyújtja a legtöbb segítséget, mivel megismerhetik betegük kórelőzményeit, melyek tekintetében eddig a páciensre voltak utalva. A NEAK által ellenőrzött kötelező adatszolgáltatás biztosítja számukra, hogy a szükséges információkat megtalálhassák a rendszerben, azonban részükre is előír kötelezettségeket, amiket mostantól a NNK ellenőriz, és szükség esetén szankcionál.


Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér
Szponzorált tartalom 2020.04.06.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) megteremtette az egészségügyi ellátók egymás közötti kommunikációjának alapjait. Ma a rendszert több mint 26 ezer orvos és 13 ezer gyógyszertári dolgozó használja.

 

A betegbiztonság és a személyre szabott minőségi ellátások érdekében 2017 második felétől az ellátórendszer legfontosabb szereplői: a háziorvosok, a közfinanszírozott kórházak és szakrendelők valamint a gyógyszertárak kerültek csatlakoztatásra a nemzeti e-egeszségügyi rendszerhez. 2018. november 1-től fokozatosan kapcsolódik be minden nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújtó orvosi,- és fogorvosi szolgáltatási típuskóddal és működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató is. Nekik legkésőbb 2020. június 1-től meg kell kezdeniük az EESZT-be történő adatszolgáltatást.

A magánegészségügyi szolgáltatók bevonásával megtörténik az ország teljes lefedettsége és az EESZT-t használó egészségügyi szolgáltatók száma 25 ezerre nő.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció