Védőoltások az új típusú koronavírus-járvány idején - Válaszok a szülők által feltett kérdésekre

Hí­rek 2020.04.20.
A COVID-19 világjárvány idején a közösségi távolságtartás, az orvos-beteg találkozások számánakminimalizálása miatt sok országban fennáll a veszélye annak, hogy a rutinszerűen alkalmazott kötelező és ajánlott gyermekkori védőoltások nem a megfelelő időben kerülnek beadásra. AWHO szerint mintegy 120 millió gyermek nem kapja meg például a kanyaró elleni védőoltását.Szerencsére hazánkban ez nem történhet meg, hiszen mi, házi gyermekorvosok elkötelezettek vagyunk avédőoltási rend és a magas átoltottság fenntartásában és ezzel a védőoltással megelőzhető betegségekmegelőzésében, a világjárvány ideje alatt is. 

A Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága az alábbi anyagban szülők által feltett védőoltásokkal kapcsolatos kérdésekre ad választ.

IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció