Védőoltások az új típusú koronavírus-járvány idején - Válaszok a szülők által feltett kérdésekre

Hí­rek 2020.04.20.
A COVID-19 világjárvány idején a közösségi távolságtartás, az orvos-beteg találkozások számánakminimalizálása miatt sok országban fennáll a veszélye annak, hogy a rutinszerűen alkalmazott kötelező és ajánlott gyermekkori védőoltások nem a megfelelő időben kerülnek beadásra. AWHO szerint mintegy 120 millió gyermek nem kapja meg például a kanyaró elleni védőoltását.Szerencsére hazánkban ez nem történhet meg, hiszen mi, házi gyermekorvosok elkötelezettek vagyunk avédőoltási rend és a magas átoltottság fenntartásában és ezzel a védőoltással megelőzhető betegségekmegelőzésében, a világjárvány ideje alatt is. 

A Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága az alábbi anyagban szülők által feltett védőoltásokkal kapcsolatos kérdésekre ad választ.

IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
Házi Gyermekorvosi Szekció
Gyermekegészségügyi Információs Magazin Szülőknek GyermekLét – A Házi Gyermekorvosok Egyesülete tájékoztató elektronikus kiadványa.
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció