Milyen módon és hol történik a 12-15 évesek oltása?

COVID-19 2021.06.17.
Tisztelt Kollégák!

2021. június 11-én ülésezett az Országos Oltási Munkacsoport. Mint ismeretes mostantól a 12-15 éves gyerekeket is regisztrálhatja a szülő a https://www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A néhány napon belül érvényesített regisztráció után a szülő időpontot tud majd foglalni a Pfizer vakcinára az https://www.eeszt.gov.hu honlapon az általa kiválasztott oltópontra. 

Kérésünknek megfelelően a házi gyermekorvosnál/háziorvosnál is lesz lehetőség a gyermekek Pfizer oltására az érvényes regisztrációt követően, az oltóanyag kiszerelésének megfelelő számú gyermek jelentkezése esetén, a szülővel előre egyeztett időpontban. Fontos, hogy a védőoltásra a szülő az írásbeli hozzájárulási nyilatkozatát magával vigye. Az oltóanyagok igénylését a megyei védelmi bizottságok koordinálják. 


www.vakcinainfo.gov.hu
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció