Mi várható az iskolák nyitásával?

COVID-19 2021.09.01.
A fertőzöttségi adatok arra utalnak, hogy a közösségbe járó gyermekek életkoruktól függetlenül ugyanolyan arányban kapják el a COVID-19-et, mint a felnőtt lakosság. Az ő esetükben a fertőzés lefolyása az esetek többségében enyhébb, de sajnos vannak és lesznek súlyos esetek is.


Komoly járványgócok alakultak ki júniusban az iskolások körében Izraelben. Az Egyesült Államokban a delta által okozott járványhullám során súlyos, intenzív osztályos kezelést igénylő fertőzésekről számoltak be a gyermekeknél, a New Orleans-i gyermekkórház főorvosának tájékoztatása szerint hetente átlagosan 20, 2-12 év közötti gyermek kerül kórházba COVID-19
miatt.
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció