Vertebra Alapítvány - továbbképzés

Egyéb rendezvények 2022.04.07.
A Vertebra Alapítvány a gerincferdülés szűréséért, a hatékony kezelések elérhető tételéért, a szakmai összefogásért, és természetesen az érintett családok közösségének megteremtéséért dolgozik hosszú ideje.

Idén ősszel egynapos továbbképzést hirdet a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikájával közösen, amelynek részletei a mellékelt felhívásban olvashatók.



Meggyőződésük, hogy a gerincferdülés konzervatív (fűző, gyógytorna) és műtéti kezelése is világszínvonalú hazánkban, és egy nagyon elkötelezett szakmai csoport hihetetlen erőfeszítéssel dolgozik ezért a területért. Ennek ellenére számos probléma, nehézség jelentkezik még mindig, ezért sürgetik a minél szélesebb körű összefogást, és mindenek előtt a releváns, hiteles információk, edukáció lehetőségét további szakemberek számára.

A szervezet szakmai tanácsadó testületének tagjai gyermekortopéd orvosok, gerincsebészek, gyógytornászok, műszerészek.

Az alapítvány tevékenységéről bővebben: www.babacsigolya.hu, www.gerincferdules.hu , www.scoliblog.blogspot.com
Edukációs videók, youtube: https://www.youtube.com/channel/UC7-SFS8RI0sQSf0O22S_ZoA
Facebook: Vertebra Alapítvány
Kiadványok: www.scolirodalom.hu

Az idei év óriási sikere a Gerincműtét testközelből című dokumentumfilm, amely az érzelmi felkészülést segíti elsősorban a tinédzserek számára a gerincferdülés heroikus korrekciós műtétje előtt, egyúttal a szakemberek számára is fontos információs felületként szolgál: www.scolifilm.hu , jelszó: vertebrafilm2022!
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció