Fogyatékossággal élőknek fenntartott klinika szakorvosokat keres

Hí­rek 2023.05.10.
Magyarországon, hamarosan megnyitja kapuit a fogyatékossággal élőknek fenntartott klinika, Lengyeltótiban és egy másik kiegészítő egységünk Böhönyén, s szeretnénk Önnel együttműködni, hiszen a terápiás segítő egységünk 2023.június 1-én nyílik Böhönyén.

Ehhez a 2 klinikához keresünk olyan orvosokat, olyan kollégákat, akik -velünk együtt -  heti 1-2 nap vagy havi 1-2 nap ingyenes rendelési időt vállalnak valamelyik klinikánkon. Nagynevű szakorvosokat is szeretnék megnyerni a klinika részére, akik nemcsak nevükkel, de talán szakmai múltjukkal is erősítenék az intézmény hírnevét.


Pár szakterületet amelyre szakorvosokat keresünk levelemben kiemeltem. Természetesen, ha Ön más szakterületen tevékenykedik,, de szívesen jönne és segítené a munkánkat,  nagyon szívesen fogadjuk és bővítjük a klinikai szolgáltatások köreit, Önnel együttműködve. 

Néhány tartalmi pont a projektről

Magyarország alacsony jövedelmű ország, így gyakran kihívást jelent az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés a fogyatékossággal élők számára. Ennek az egyik oka, az egészségügyi szolgáltatások általános hiányához kapcsolódik, az alacsony erőforrás-igényű környezetben. Viszont ennek a nehézségnek egy része, a részvétel és az egészségügyi ellátás strukturális, attitűdbeli, gazdasági és társadalmi akadályokhoz kapcsolódik, amelyek jobban érintik a fogyatékossággal élő honfitársainkat. Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés hiánya különösen azért jelent problémát az érintettek számára, mert állapotuk miatt gyakoribb ellátást igényelnek, s ennek hiányában sok esetben romlik állapotuk, míg a rendszeres egyeztetésekkel, vizsgálatokkal méltó emberi életminőséget élhetnének. A minőségi egészségügyi ellátáshoz való teljes és méltányos hozzáférés emberi jog, és a globális napirend fontos követelménye. 

 

A fogyatékossággal élőknek létrehozott klinika, több egészségügyi szakellátásra specializálódott, több központi épülettel. Így tehát a fogyatékossággal élők klinikája összefoglalja, hogyan lehet javítani a fogyatékossággal élők egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését alacsony erőforrásokkal rendelkező környezetben. Továbbá a klinika kimozdítja az otthonaikból, azokat a fogyatékossággal élő személyeket is, akik a folyamatos, napi megkülönböztetésnek vannak kitéve lakókörnyezetükben, és ebből adódóan nem mennek el az egészségügyi ellátó egységekhez. Ebből következik sajnos az a súlyos probléma, hogy vannak az országban olyan fogyatékossággal élő személyek, gyermekek, akik sajnos évek óta nem jutottak el szakrendelésre, és ezért nem is kaptak egészségügyi, orvosi ellátást. A lelki fájdalmak és a lelki sérülések okozta bezárkózási hajlam, sajnos nagyon súlyos méreteket képes ölteni, így ez sok fogyatékossággal élő korai halálához is vezethet.

A Klinika Lengyeltótiban található, ahogy az összes egészségügyi szolgáltatásunk is!


A klinikai szolgáltatások, amiket első körben nyújtani szeretnénk
  • szemészet, fogorvos, fül-orr gégészet, szájsebészet, nőgyógyászat, érsebészet, belgyógyászat, gyermekorvos, pszichológia, kineziológia, logopédia, beszéd és mozgás terápia.

 A klinikai szakorvosi ellátásokat ingyenesen szeretnénk működtetni. Ami azt jelenti, hogy olyan szakorvosok végzik ezeket a vizsgálatokat, akik a saját rendeléseik mellett heti, vagy havi rendszerességgel vesznek részt a klinikai egészségügyi gondozásokban.

Nagyon fontos lenne számunkra és nagyon sokat jelentene a fogyatékossággal élők számára az, hogy ha ezekben a szakmákban dolgozó és elhelyezkedő szakorvosok, esetlegesen segítenék a munkánkat azzal, hogy akár heti, vagy havi 1-2 alkalommal részt vennének a klinikai egészségügyi ellátásokban. Ehhez nagyon várjuk a szakorvosok jelentkezését és persze tanácsaikat is. Hosszú évekre tervezünk és szükségünk van a fogyatékossággal élőknek Önre és a szakmai hozzáértésére.

Fogyatékosügyi Speciális Uszoda  /Lengyeltóti Központú/

  • Fejlődési rendellenességgel küzdő gyermekek és felnőttek foglalkoztatását képviseljük
  • Adaptív sport programokat hozunk létre, esetleg versenyeket
  • Vízi programok indítunk a speciális igényűek számára
A vízi sportok számos előnnyel járnak a fogyatékossággal élőknek, fizikai előnyökkel járnak, mint például a keringés javulása, az izomzat fejlődése, valamint az egyensúly és a koordináció javítása. A sport a fizikai felkészültséget is javítja; segít a testsúly kontrollálásában, és megelőzi a mozgás hiánnyal járó betegségek kialakulását. Azok a pozitív eredmények, amelyeket a fogyatékossággal élők a sportolás során érnek el, növelhetik önbizalmukat, rugalmasságukat, és nagyobb biztonságban érzik magukat a szokásos mindennapi életük során. Társadalmi szinten a sport  elősegíti a befogadást,  ami alapvető a szociális készségek fejlesztésében. Ez hatással van  a személyes önfejlesztésre  és  az önbecsülésre.

Fogyatékosügyi Befogadó és Tanácsadó Intézet/ Böhönyei Központunk/Lengyeltótitól 33 km/

  • Intézetünk célja, hogy hozzáértő tanácsadást nyújtson a testi fogyatékossággal élők és családtagjaik számára. 
  • A terápia segítségével segítjük az embereket a fogyatékossághoz való alkalmazkodásban, és segítünk nekik meg tanulni elfogadni és boldogulni a mindennapi útvesztőkben.
  • Értelmet és célt adunk a fogyatékossággal élők számára
Nagyon fontos elmondanom, hogy az ország minden pontjáról várjuk a fogyatékossággal élő gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Itt meg is jegyezném, hogy azokat a fogyatékkal élő gyermekeket, vagy mozgásukban korlátozott embereket, akik sok száz kilométerről érkeznek, el is tudjuk ingyenesen szállásolni a klinika melletti épületünkben, amit erre a célra tartunk fent.

Természetesen a szakorvosoknak is lehetőségük lesz arra, hogy igény esetén, ha messzebbről érkeznek, akkor meg tudjanak szállni a klinika melletti épületben.

E-mail cím: vgyfmsz@gmail.com
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció