Az év végéig marad a megváltozott oltási rend

Hí­rek 2017.06.22.
Az év végéig marad a megváltozott oltási rendAz országos tisztifőorvos június 19.-i leveléből értesülhettünk, hogy a Pentaxim oltóanyag átmeneti hiánya miatt az éve első felében ideiglenesen megváltozott kötelező oltási rend érvényben marad az év végéig.
Az oltási naptár módosításának köszönhetően ugyan a második negyedévben az oltóanyag szükséglet és felhasználás a felére csökkent, azonban a 2, 3, 4 hónapos korban alkalmazott DTPa+IPV+Hib oltásokra történő visszaálláshoz szükséges Pentaxim oltóanyag mennyiség a nemzetközi piacon továbbra is fennálló oltóanyaghiány miatt jelenleg még nem biztosítható. Az ország oltóanyagkészlete csak a módosított oltási naptár szerint végzett oltásokhoz lesz elegendő. Ezek szerint a csecsemők DTPa+IPV+Hib elleni alapimmunizálását továbbra is 2, 4, és 6 hónapos korban kell végezni, a második életévben esedékes DTPa+IPV+Hib újraoltást pedig 21 hónapos korban kell elvégezni. Dr. Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos levelében megköszöni az oltó orvosok eddigi erőfeszítéseit és segítségét, mellyel biztosították, hogy az életkorhoz kötött kötelező védőoltások a módosítások bevezetése ellenére zökkenőmenetesen folytatódtak. Érdemes továbbá figyelmet fordítani arra is, hogy a Pneumococcus elleni kötelező védőoltásokat a 2014. 06. 30. után született csecsemőknél 2, 4 és 12 hónapos korban kell beadni, tehát az emlékeztető oltással nem kell a 15 hónapos korban aktuális MMR oltást megvárni! Kovács Ákos
IdCímLetöltés
1PDF fájl 1
Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció