2021. július

Magas elismerésben részesült Dr. Póta György, a HGYE elnöki tanácsadója
Magas elismerésben részesült Dr. Póta György, a HGYE elnöki tanácsadója

Dr. Póta Györgyöt, a HGYE tanácsadó elnökét Bókay János-emlékéremmel tüntették ki a Magyar Gyermekorvosok Társasága idei kongresszusán a gyermekgyógyászat, valamint a gyermekegészségügy és a társasági élet területén végzett munkája elismeréseként.


Állami kitüntetésben részesült Dr. Muzsay Géza, a HGYE vezetőségi tagja
Állami kitüntetésben részesült Dr. Muzsay Géza, a HGYE vezetőségi tagja

Dr. Muzsay Géza a HGYE vezetőségi tagja Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át az elmúlt harmincéves gyermekgyógyászati tevékenységének elismeréseként az emberi erőforrások miniszterétől a magyar egészségügy napján! 


Segédanyag a 12-18 éves korosztály COVID-19 oltásának lebonyolításához

A Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Társasága készített egy segédanyagot a 12-18 éves korosztály COVID-19 oltásának lebonyolításához, amely a részletekre kattintás után a linken olvasható. Ehhez kapcsolódóan, ugyancsak innen tölthető le az anafilaxia tünetei és kezelése segédanyag is.


Megjelent a Hírvivő nyári száma
Megjelent a Hírvivő nyári száma

A Hírvivő nyári számában ismét érdekes szakmai cikkek találhatók, valamint interjú olvasható Dr. Velkey Györggyel a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójával.


Minden a szoros praxisközösségi együttműködésről
Minden a szoros praxisközösségi együttműködésről

A kollegiális praxisközösségek valamennyi tagjának részvételével megkezdődik a szoros praxisközösségi együttműködések kialakítása. A nyilvántartásba vételi kérelmet ismét elektronikus űrlap is segíti az alábbi linken. A kitöltés előtt mindenképpen érdemes elolvasni a nyilvántartásba vételi felhívást, amely pontosan tartalmazza a praxisközösségek létrehozásának részleteit és feltételeit.


Az összeállított kérelmet postai ajánlott küldeményként 2021. július 25-ig be kell küldeni erre a címre: Országos Kórházi Főigazgatóság 1125 Budapest, Diós árok 3. A borítékra rá kell írni: PRAXISKÖZÖSSÉG

Az alábbi linken minden fontos részlet, teendő és információ megtalálható:


Telemedicina
Telemedicina

Honlapunkon a Telemedicina menüpont alatt több hasznos anyag is feltöltésre került az elmúlt napokban, így a telemedicinával kapcsolatos jogszabályok gyűjteménye, segédletek a betegdokumentációhoz, Hogyan használhatom a technológiát az egészségemért?, 9 fontos szabály, hogy hatékony legyen a távkonzultáció.


eSzemélyi olvasó eszközök kliens szoftver frissítése

Az IdomSoft Zrt. kérésére 2021. augusztus 31-ig szükséges minden eSzemélyi kliens szoftver verziófrissítése az 1.6-os vagy az aktuálisan elérhető magasabb verzióra. A határidő lejárta után nem lesz lehetséges az 1.5-ös verziók használata mellett az EESZT-be való bejelentkezés eSzemélyi igazolvánnyal. A frissítés a csatolt dokumentum szerint végezhető el.


MDOSZ Táplálkozási Akadémia Hírlevél - Dietetika: A táplálkozás tudománya és művészete

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) Táplálkozási Akadémia című hírlevelének aktuális témája: DIETETIKA: A TÁPLÁLKOZÁS TUDOMÁNYA ÉS MŰVÉSZETE. A hírlevél az alábbi linken olvasható.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció