Merre tovább iskolaegészségügy?

Iskolaorvosi kérdőív - várjuk véleményét!

Kedves Kolléga!

2021. májustól az iskolaorvosi vizsgálatot követően a szűrővizsgálati eredmények rögzítése az EESZT-be, az orvos feladata. A dokumentációban a védőnők csak a saját tevékenységre vonatkozó információkat rögzítik. 

Az ellátó orvosok életkora, a korfa, és a szakorvoshiány a feladatok racionalizálása, a párhuzamosság csökkentése mellett szól. Emellett a tapasztalatok azt mutatják, hogy a korábban első osztályos korban végzett vakcináció háziorvosi/házi gyermekorvosi praxisba történő átadása semmivel nem rontotta a korosztály átoltottsági mutatóit.

Az előző, a dokumentáció feltételeire vonatkozó kérdéscsokor után, most azt szeretnénk megtudni, hogy a többlet adminisztrációs teherrel együtt, az európai többségi gyakorlattól is eltérően, a párhuzamos (iskolában és praxisban is) elvégzett vizsgálatok megmaradásának nagyobb a támogatottsága, vagy annak, hogy az orvosi fizikális  vizsgálat a praxisokban végzett preventív munka részévé váljon.

Kérlek, segítsd érdekvédő munkánkat a 6 kérdésből álló kérdőív kitöltésével.

Köszönettel,
Dr. Havasi Katalin
elnök
Házi Gyermekorvosok Egyesülete


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció