Novemberi extra

COVID-elleni oltási akcióhét 2021.11.22-28.

A COVID-elleni oltási akcióhét - amely 2021.11.22-28. tart -, keretében a Házi Gyermekorvosok Egyesülete ajánlásával készültek a csatolmányban található szakmai anyagok:
- Oltassam vagy ne oltassam gyermekem - Szülői tájékoztató
- Felhívás a 12-18 év közötti gyermekek COVID-19 elleni beoltásáról

Kérjük a kollégákat, aki teheti, aktívan vegyen részt, és támogassa gondozottaink minél szélesebb körű átoltottságának elérését. 


Megnézhető a "Közösen a gyermekekért" HGYE XXVI. Őszi konferencia

A HGYE szombatot rendezte meg online formában a "Közösen a gyermekekért" HGYE XXVI. Őszi konferenciáját, amelyre több mint 150-en regisztráltak. A virtuális eseményen a legforróbb szakmapolitikai és szakmai kérdéseket jártuk körbe, amelyek a mindennapi munkánkat közelről érintik, így az EESZT gyermek-alapellátást érintő fejlesztései, a korai hazaadás készülő módszertana, a praxisokban, nem csak a praxisközösségekben végezhető minőségi munka lehetőségei, gyakorlati megközelítéssel is.

A konferencia ITT tekinthető meg.


Online Bókay Akadémia VIII. - 2021. december 2. (csütörtök): A villám

A 2021. november 15-én megjelent miniszteri rendelet értelmében, a rendezvény személyes jelenléttel való megtartására nincs lehetőség, ezért 2021. december 2-án (csütörtök) ONLINE formában, ZOOM rendzseren keresztül kerül megrendezésre a Bókay Akadémia, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt a régi hagyományokat új technikai eszközökkel felelevenítő, nagy sikerű rendezvénysorozat következő alkalmára. 

A Bókay Akadémia a Semmelweis Egyetem I. sz. Bókay Gyermekklinikájának továbbképzése, mely a Bókay Délután és Rezidens Szalon hagyományait követve az orvostudomány és egyéb tudományterületi ágakat kapcsolja össze.

Tervezett program: http://www.hgye.hu/index.php?id=3&cid=523


Klinikai vizsgálat 2-es típusú Diabetes Mellitusban szenvedő gyermekek körében - tájékoztató

A projekt, egy az MSD Magyarország Kft. és a PraxisNetwork Kft. közötti tervezett együttműködés, melynek keretén belül az MSD által támogatott klinikai vizsgálat sikeres lebonyolításához keresünk olyan együttműködni szándékozó házi gyermekorvos/vegyes körzetben dolgozó háziorvos kollégákat, akik a hozzájuk tartozó páciensek körében hajlandók a vizsgálat bevételi/kizárási kritériuma alapján azonosítani azon lehetséges betegeket, akik megfelelhetnek a vizsgálati kritériumoknak és gondoskodnak a betegek beküldéséről azon vizsgálati helyszínekre, akik Magyarországon részt vesznek a vizsgálatban.

PDF fájl megnyitása: 552.pdf

Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció